Szabó Gáborné szerint évekig nagyon jó kapcsolatot ápoltak, a politikus rendszeresen járt hozzájuk, az asztaluknál evett. Közben az is kiderült, hogy először úgy volt, Kósa Lajos felesége kapja a nyolcszázmilliót.
[mnky_ads id=”10551″]
Az ügy kirobbanása óta először nyilatkozott Szabó Gáborné, aki több milliárd eurós kalandba keveredett Kósa Lajossal.

A csengeri nő a Blikknek arról beszélt, egészen 2008-ig az átlagemberek mindennapjait élte férjével, aztán egy nap kiderült, hogy létezik a mesés vagyon, ami az övé és nagyságrendileg 1300 milliárd forintot ér.
[mnky_ads id=”10552″]

- Hirdetés -

“Kaptunk belőle valamennyi előleget, amit megpróbáltunk befektetni. A fiam például boltot és kocsmát nyitott belőle. Adakoztunk is, amennyit tudtunk, segítettünk a környezetünkben élőknek. Amikor a pénz elfogyott, kölcsönkértünk barátoktól, ismerősöktől, abban a tudatban, hogy nemsokára visszaadjuk majd” – mesélte Mária.

A család 2012-ben kereste meg Kósa Lajost Orendi Mihályon, a korcsolyázószövetség alelnökén keresztül. A nő azt mondta, azért akart Debrecen akkori polgármesterével találkozni, mert hotelvásárláson gondolkozott.

“Ekkor azonban már látszott, hogy akadozni fog a hagyatéki eljárás, így előre tisztázni akartam a feltételeket, mielőtt belevágtam volna. Amikor Kósa meghallotta, mekkora összegről van szó, azt tanácsolta, hogy a maradékot fektessem állampapírokba. Ezután évekig nagyon jó kapcsolatot ápoltunk, rendszeresen járt hozzánk, az asztalunknál evett” – magyarázta, hozzátéve, egy fillért sem kaptak tőle és nem is adtak neki soha. “Csupán ígéretek, előzetes megállapodások születtek, amelyeket közjegyzői okiratba is foglaltunk.”

Kósa legutóbb tavaly márciusában járt náluk, novemberben beszéltek utoljára telefonon. “Jó barátunk volt, utána azonban már nem vette fel a telefont.”

A férje nem bírta tovább a nyomást az adósságaik miatt, és öngyilkos lett, előtte azonban az iratok egy részét eljuttatta a Magyar Nemzethez. “Arra gondolt, hogy a nyilvánosság majd megvéd minket, és tisztázni tudjuk magunkat. Álmunkban se számítottunk arra, hogy bűnözőnek kiáltanak ki” – mondta a csengeri nő.

Először Kósa Lajos feleségének ígérték a 800 milliót

Nem csak a miniszter és édesanyja, hanem a politikus neje is érintett a rejtélyes örökség ügyében – tudta meg a Népszava.

Most a lap birtokába jutott egy újabb közjegyzői okirat, amelyből kiderül: miután a „csengeri hölgy”, Szabó Gáborné Kósára bízta állítólagos örökségét, hogy vegyen belőle állampapírt, 2013 áprilisában papíron megajándékozta a miniszter feleségét 2 millió 633 ezer 445 euróval, ami az akkori árfolyamon több mint 800 millió forint volt. A megajándékozott politikusfeleség pedig a jelek szerint tudomásul is vette az ajándékozási nyilatkozatot.

A közjegyzői okirat szerint Szabó Gáborné első ízben 2013. április közepén jelentette ki a többi Kósa-iratból már ismert Tóth Ádám közjegyző – a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke – előtt, hogy a politikus feleségét megajándékozza ezzel az összeggel. Erről okirat született, amelyet a közjegyző tértivevényes küldeményként elküldött Kósa feleségének. Mivel az ajándékozott nem tiltakozott ellene, az ajándékozási nyilatkozat májusra érvényessé vált. A már érvényes ajándékozási nyilatkozatról szeptemberben újabb közjegyzői okirat született. Ezt 2013. szeptember 16-án kézbesítették a címzettnek, a kézbesítés tényéről pedig szeptember 20-án vettek fel egy újabb – szintén a lap birtokába került – jegyzőkönyvet. Azaz a megajándékozási eljárás minden mozzanatáról született egy közjegyzői irat.

Az ügyet kirobbantó Magyar Nemzet korábbi cikkéből azonban kiderül, hogy az ajándékozó hölgy meggondolhatta magát, mivel szeptember végén már új dokumentum született: ebben már Kósa édesanyja lett a megajándékozott. Szabó Gáborné ügyvédje, Helmeczy László a Népszavának ennek kapcsán csak annyit mondott, hogy az általa megtekintett iratok alapján úgy tűnik, ugyanarról a 800 millióról van szó.

(Forrás: Blikk, Népszava)

Kapcsolódó:

http://varosikurir.hu/altenrhein-aviation-ag-csengeri-no/

[mnky_ads id=”4674″]
[mnky_ads id=”4668″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét