Megdöbbentő fejlemény az engem és társaimat érintő ügyben: az a két bíró, akik ellen kizárást jelentettünk még év elején, maguk jelentették be most az elfogultságukat, és kiszálltak -írta közösségi oldalán Czeglédy Csaba.

Így mindent elölről kell kezdeni

Ők ketten ebben a koncepciós eljárásban már nem vesznek részt, azonban sajnálatos módon a Szegedi Törvényszék elnöke továbbra is kiszolgálja a hatalmat.
Olyan két újabb bírát sikerült kijelölnie, akik a Szegedi Ítélőtáblának irt saját levele szerint szintén kizártak az eljárásból. A Szegedi Törvényszék továbbra is elvon bennünket a törvényes bíráinktól, ez pedig súlyosan törvénysértő.

Ez ellen a két bíró ellen is megtesszük a szükséges jogi lépéseket

Pontosan tudják egyébként, hogy nem követtünk el bűncselekményt, ezért jobb lenne nekik, ha eljárásjogi hiba miatt nyernénk, és nem amiatt, mert kiderül, hogy ez az elejétől fogva egy koncepciós eljárás, amihez végig asszisztáltak. Tudatosan hagyják, hogy elvérezzen az ügy, csak közben emberek élete megy tönkre.

Háttér

Az eredetileg kijelölt, 3 fős bírói tanács 2 tagja „egyéb ok”-ra hivatkozva kiszállt a Czeglédy Csaba és társai elleni büntetőügyből, de már meg is van, kik ugranak be az elfogultság miatt távozó kétharmad helyére – erősítette meg a hvg.hu értesülését a Szegedi Törvényszék. Lapunk hónapokkal ezelőtt megírta, hogy kizárási ok merült fel azokkal a bírókkal szemben, akik most állítólag maguktól hátraléptek. Czeglédy Csaba szerint viszont a helyükbe lépő, új bírók sem felelnek meg a törvényi feltételeknek.

„Egyéb ok” miatt elfogultságot jelentett be két olyan bíró,

akiknek hamarosan el kellett volna kezdeni a Czeglédy Csaba és társai elleni büntetőügy tárgyalását – erősítette meg a hvg.hu értesülését a Szegedi Törvényszék. Bár a portál rákérdezett ennek okára, ezt nem közölték arra hivatkozva, hogy a

„bírák elfogultsági bejelentésének indokai nem nyilvánosak, így erről nem áll módjukban tájékoztatást adni”.

Mivel így a 3 fős bírói tanács 2/3-a kiesett, „haladéktalanul intézkedtek egy új bírói tanács kijelölése” érdekében. Ez meg is történt, így

„immár új összetételű tanács előtt várhatóan október végén folytatódik”

az ügy.

A bírói tanács új elnöke dr. Molnárné dr. Mészáros Noémi, a tanács új tagja dr. Nóvé Ágnes

– közölték.

A tanács harmadik, vissza nem lépő tagja nem büntetőbíró, hanem az ilyen ügyekben szokásos módon egy gazdasági ügyszakos bíró, dr. Szűcs Károly.

Érdekes módon

a törvényszék hét elején kiadott egy rövid közleményt, de abban azt emelték ki, hogy

„folytatódik a dr. C. Cs. elleni eljárás”.

Ebben egy szóval sem említették az elfogultság miatt visszalépett bírókat, szemérmesen úgy fogalmaztak, hogy

„megváltozott összetételű tanács”

viszi majd az ügyet. (forrás: hvg.hu)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét