Deutsch Tamás, egykor a Fidesz egyik szépfiúja, arca volt. A varázsa – már ha volt egyáltalán – mára igencsak megkopott, az itthoni közéletből kiszorult, a főnöke Brüsszelbe küldte, ott sok kárt nem tud tenni. A Fidesz EP képviselőjével a Magyar Idők készített interjút. 
[mnky_ads id=”4668″][mnky_ads id=”4670″]

Neki is mindenről “az” jut az eszébe

Egy jól fizetett fideszes politikusnak napjainkban  mindenről a menekültek, a migráció jut az eszébe. Deutsch jó esélyt lát arra, hogy az EP választásokon a polgárok szerte Európában amellett tegyék le a voksukat, hogy gyökeresen változzon meg Európa bevándorláspárti politikája:

“A változás egyértelmű jelei mutatkoznak: az elmúlt két-két és fél évben a földrészünkön nem zajlott le úgy választás, hogy ne szenvedtek volna el – esetenként – katasztrofális vereséget vagy jelentős támogatáscsökkenést a migránssimogató politikát képviselő pártok és politikusok. Így történt ez Olaszországtól Franciaországon át Németországig és Ausztriáig.”

Nettó agyrémnek tartja, hogy az európai vezetők antidemokratikusnak, populistának állítják be, hogy egyes országokban, köztük hazánkban népszavazás vagy nemzeti konzultáció keretében véleményt mondhattak a polgárok a migráció kérdésében.

“Úgy látom, hogy napjainkban a közép-euró­pai polgárok érdekeiért való kiállás egy nagyon kemény harc. Az uniós intézmények és egyes tagállamok vezetői ugyanis nem a szelíd nyomásgyakorlás eszközeivel próbálják rávenni a V4-ek országait, így hazánkat is az álláspontunk megváltoztatására, hanem korábban nehezen elképzelhető vagy egyenesen elképzelhetetlenül durva politikai eszközökkel.”
[mnky_ads id=”3811″]
Beakadt a kisvasút?

Példának említette – valószínűleg többek között a felcsúti kisvasútra is gondolva -, hogy a költségvetés ellenőrzésében időnként már közvetlen politikai csatározások is zajlanak:

“Ez elfogadhatatlan és meglehetősen kiábrándító is, hiszen az uniós testület eddig alapvetően tárgyilagosan működött, az uniós források szabályszerű, hatékony felhasználását politikai részrehajlás nélkül ellenőrizte. Időről időre olyan politikusi nyilatkozatokat lehet hallani, amelyekben azt sürgetik, hogy – lévén Magyarország nem migránssimogató politikát képvisel, ezért a durva politikai nyomásgyakorlás eszközeként – már a jelenlegi költségvetési időszakban vonjanak meg uniós támogatásokat hazánktól. Ezek a támadások politikai zaklatások: méltatlan és aljas erőszakoskodások.”

Arról már nem beszélt az orrára oly kényes fideszes politikus, hogy az uniós támogatásokból becslések szerint, 2-3 ezer milliárd forintot süllyeszthettek el hazánkban a haverok zsebébe. Hozzátette azonban, hogy a támadások mögött:

„Ki a f@sz” az az Európai Unió, és mit hőbörög itt?

“A nagy nyugat-európai országok közvéleményének és politikai elitjeinek – rendkívül finoman szólva – nem mindenben megalapozott nagyképűsége és felsőbbrendűségi tudata a szerintük „félművelt”, „elmaradott” Közép-Európával és a „barbár” Kelet-Euró­pával kapcsolatban. Úgy gondolják, ők minden tekintetben felettünk állnak, és alapvetően lenéznek, lesajnálnak minket…”

A Fidesz politikusa számára a nemzeti konzultáció az elmúlt közel nyolc év egyik legfontosabb “vívmánya”

“A nemzeti konzultáció az elmúlt évtized egyik legfontosabb közéleti innovációja Európában, ahol az egyes országok demokratikus intézményeinek működésével kapcsolatban a részvétel hiányáról beszélnek és arról, hogy az emberek nem érzik magukat bevonva a döntésekbe, a választási részvétel is többnyire alacsony. A nemzeti konzultáció intézménye lehetőséget teremt arra, hogy a hazánk előtt álló fontos ügyek eldöntésében, az irányok meghatározásában a polgárok közvetlenül részt tudjanak venni. A polgároknak a nemzeti konzultációkon kinyilvánított akarata határozza meg a magyar kormány és az Országgyűlés által meghozott döntéseket.”

Jó nekünk magyaroknak, hogy a politikusaink így tudják a tutit. Különösen jó érzés olvasni, így szilveszter előtt, hogy pártunk és kormányunk mennyire érzékeny a konzultációk válaszaira. Nem a csókosok bukszájának a betömése volt a fontos, hanem az „zemberek” véleménye. Ezek után már csak egyre lennék kíváncsi: miért küldték a kopaszokat a választási irodához, hogy megakadályozzák a népszavazási kezdeményezés kérdésének a beadását?

Ez se semmi!

Deutsch és Szijjártó együtt szerepel egy szélsőjobboldali botrányhőssel


[mnky_ads id=”4674″][mnky_ads id=”4666″]

4 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét