Dokumentumfilm készül a magyar válogatott Eb-re jutásáról – a könyv- színdarab- és zenekari feldolgozásról még nincs döntés!

Lássuk be, a magyar foci színvonalát tekintve nagy és nemzeti szívet melengető fordulat, hogy Magyarország csapata 2:1-re győzedelmeskedett Izland focistái felett a pótselejtezőn. Örüljünk is neki, de nem ártana a helyén kezelni az eseményt és nagy elánnal, csendben készülni a vágyott cél felé.

Túltoljuk…..

Az év legnézettebb válogatott összecsapása lett az M4 Sporton a Magyarország-Izland pótselejtező, az MTVA sajtóközleménye szerint több mint 770 ezer néző követte a magyar csapat sorsdöntő mérkőzését ezen a csatornán,

-írja az MTI.

Az Izland elleni összecsapás idejében 773 757 néző (élőben, vendégnézőként vagy időeltolásos nézéssel) szurkolt az M4 Sport képernyője előtt.

A tévénézők 18 százaléka választotta ezt a találkozót, amellyel a közszolgálati sportcsatorna a mérkőzés ideje alatt nemcsak a tematikus csatornákat, hanem minden hazai országos tévéadót megelőzött. Az m4sport.hu és mediaklikk.hu oldalakon is kiemelkedő nézettséget generált a mérkőzés, melyet 84 777-en követtek élőben online. Székely Dávid az M4 Sport csatornaigazgatója a mérkőzés után bejelentette, hogy

a válogatott kijutásáról dokumentumfilm készül.

Miért állunk meg itt?

Simán megérdemelne ez a rendkívüli esemény többet is! Például lehetne róla könyvet írni és a Kerényi-féle “alaptörvény asztala” mintájára minden önkormányzat aulájában kiállítani, hogy a jónép tanulmányozhassa és benyomásairól megjegyzésekkel láthassa el egy külön erre rendszeresített füzetben, a spárgával rögzített penna segítségével. Vagy színdarab is készülhetne belőle, amit Vidnyánszky vihetne színre a Nemzetiben és a pandémiára való tekintettel online közvetíthetné a köztévé. Esetleg egy balettelőadással az Operaház is megemlékezhetne a 2020-ban csúcsra járatott nemzeti fociról.

<<<Friss hírek>>>

Igaz is, tudja mit takar a dokumentumfilm műfaja?

A Wikipédia szerint

“A dokumentumfilm széles kategóriája azon filmeknek amelynek célja a valóság “dokumentálása”. Ez lehet vizuális ábrázolás is szavak, cselekményes történet nélkül; de leggyakrabban valós eseményekről és emberekről szól, tényeken alapul. Utóbbi eredete a filmhíradókban gyökerezik. A műfaj megnevezése a francia Documentaire kifejezésből származik, amelyet eredetileg útifilmekre használtak. Sok esztéta szerint az igazi dokumentumfilmnek tartalmaznia kell a szociális értékeket, azzal a céllal, hogy a társadalmi és gazdasági körülményeken javítani lehessen. (…)

A magyar dokumentumfilmes hagyományra szembeszökően jellemző a szubjektív fogalmazás és látásmód. „Emberléptékű hagyomány” (…)

Egyedi sorsokat követnek. Játékfilmes elemekkel élnek, sőt gyakran zavarbaejtően a játékfilm határán imbolyognak. Nem tárgyilagos oknyomozás ez a folyamat, hanem hínáros sorsokba merülés, véletlenekkel, elkanyarodásokkal, zűrzavarral.”

Minden bizonnyal sokat lendít a dokumentumfilm-ötleten, hogy a miniszterelnök kedvenc hobbijáról van szó.

“Bravó, Fiúk! Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük”

horoszkóp

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Dokumentumfilm készül a magyar válogatott Eb-re jutásáról – a könyv- színdarab- és zenekari feldolgozásról még nincs döntés!

  • Avatar
    2020.11.14 - 11:19
    Közvetlen hivatkozás

    … hogy Izlandot megverték? Nagy dolog. Vak tyúk is talál néha szemet. Hofi azt mondta, hogy ezeket még a kenguruk is elverik. Kis ország, kis foci, és rohadtnagy pénzek a focistáknak teljesen indokolatlanul. Csak a gólok után kéne pénzt kapniuk, akkor talán változna a helyzet a Nemzeti Faláb fc-nél.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük