Dr. Kunetz: “ritka kivéreztetésnek lehetünk tanúi az Uzsoki kapcsán”

„Csak az intenzív osztályról 12 fő fog elvezénylődni, ami egyben azt is jelenti, hogy valószínűleg az eddigi kapacitást megfelezik, műtéteket állítanak le, betegeket küldenek máshova”- írta Dr. Kunetz Zsombor közösségi oldalán.

Az állítás….

Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter szintén közösségi oldalán közölte csütörtökön, hogy van elegendő kórházi ágy és személyzet is a koronavírus-betegek ellátására.

„Kidolgoztuk, hogy nyitjuk meg egymás után, lépcsőzetesen az ellátóhelyeket, úgy, hogy a kapacitások határáig használjuk ki az egyes kórházakat, azért, hogy a többi kórházat tehermentesítsük, és kizárjuk azt a lehetőséget, hogy egyszerre esetleg több kórházban is elinduljon a fertőzés”

Az EMMI csütörtökön kiadott közleményében arról biztosít minket hogy miközben a kijelölt kórházakba koncentrálják a covidos betegeket, a megnövekedett járványügyi feladatok ellátásához szükség van további szakemberek vezénylésére az adott intézményekbe. A járvány dinamikájához igazodva azokból a kórházakból csoportosítanak át orvosokat és ápolókat, amelyek jelenleg nem vesznek részt a fertőzés elleni védekezésben.

A valóság

Dr. Kunetz Zsombor a közösségi oldalán írta meg, hogy az intézkedésekkel lehetetlen helyzetbe hozzák az Uzsoki kórházat.

“Nagyon úgy tűnik, hogy nem szeretik az EMMI-nél az Uzsoki Kórházat. Bár más egészségügyi intézményekből is kérnek segítséget a jól felkészült, vagy felkészített COVID üzemmódra kapcsolt intézmények, de

ritka kivéreztetésnek lehetünk tanúi az Uzsoki kapcsán.

A legújabb határozat alapján a 23 intenzív terápiás szakdolgozóból 4-et, szakápolóból pedig, 5-öt kell vezényléssel átengedniük olyan intézményekbe, ahol a szemmel láthatóan nem készültek fel az EMMI COVID átalakítási ötletelésére.

A kilenc ápoló mellett a 27 intenzív terápiás (szintén a kórház honlapjáról a z adat) orvosból 3-at kell még adniuk ezen COVID intézményeknek.

Így összesen csak az inetenzív osztályról 12 fő fog elvezénylődni,

hacsak nem találnak más osztályokról is intenzív terápiás végzettségű orvosokat, ápolókat, ami ebben az esetben,

ha valóban az intenzív osztályt fogja terhelni a vezénylés, egyben azt is jelenti, hogy valószínűleg az eddigi kapacitást megfelezik, műtéteket állítanak le, betegeket küldenek máshova.”

https://www.facebook.com/zskunetz/posts/3237618446293145

EMMI cáfolat

Az EMMI cáfolta azt a sajtóhírt, miszerint az Uzsoki Utcai Kórház, ahonnan 12 főt vezényeltek át más kórházakba, a működőképesség szélére került volna, sőt mint írták:

„Nem igaz, hogy bármelyik kórház, amelyekből szakembereket vezényeltek volna át a működőképessége határára jutott volna, vagy műtétek maradnának el. A betegek ellátása minden intézményben, így az Uzsoki Utcai Kórházban is biztosított.”

A megfelelő képzettségű egészségügyi személyzet átirányítása rendszerszintű kijelölési rendben zajlik,

amelynek az a lényege, hogy ezek a kórházak továbbra is el tudják látni alapfeladataikat. Az átirányítás menete a járvány dinamikájához igazodik. Tehát

azokból a kórházakból csoportosítanak át orvosokat és ápolókat, amelyek jelenleg nem vesznek részt a fertőzés elleni védekezésben

– tudatta a szaktárca.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hozzátette:

a magyar egészségügy készen áll a növekvő betegszámmal együtt járó feladatok ellátására.

transznemű

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük