Kiemelt hírekKultúra

DrMáriás: Orbán „Pókember” Viktor és Polgári körök-hálója – Pókember ismét érzi a veszélyt. Lehet, hogy Lárifáriman megint lecsap…

Napólajos

Új festménnyel jelentkezett Máriás Béla, vagy művésznevén drMáriás. A magyar politikai élet szereplői gyakran ihletik meg a festőt. Megfestette már a Kánoncsinálókat, melyen mindenki rajta van, aki “számít”, de Soros György sem maradt ki a sorból, aki a Világ Gonosz Uraként megakadályozza a magyar labdarúgás, egészségügy, kortárs művészet és jóformán minden feltámadását. Új festménye Orbán Viktorra, vagyis sokkal inkább ránk gyakorolt hatására fókuszál.

Orbán „Pókember” Viktor és Polgári körök-hálója Walt Disney műtermében

“Valamikor réges-régen Pókembert nagy csapás érte: elvesztette a választásokat Gyurcsány Lárifáriman ellen, s át kellett adnia neki a hatalmát. Ekkor felhúzta különleges ruháját, felmászott a Szent István-bazilika tetejére, s elkezdte onnan fénysebességgel fonni új hálóját, életében először emberekből, amelyet elnevezett Polgári köröknek.

Pókember mindent beleadott ezúttal, mert hatalmas volt a tét: túlélés vagy halál

Ezért olyan különleges hálót font, amely titkos természetfeletti tulajdonsággal rendelkezett, ugyanis feltartóztathatatlanul továbbfonta magát úgy és annyira, hogy hamarosan előbb az egész országra, majd az egész világra kiterjedő óriáshálóvá nőtt.

A háló ma is létezik, s bár az évek során sok-sok külső és belső ellenség tépázta, ráadásul Lárifáriman is rendszeresen lángszóróval támadja, a létfontosságú közepéig még nem jutottak el. Pókember ma is, ha lyukat fedez fel benne, felölti különleges ruháját, felmászik a Szent István-bazilika tetejére, s máris akcióba lép bárki és bármi ellen, hogy a hálóját megvédje.

Sok a szövetségese, de sok az ellensége is

Legutóbb még a pápát is felkérte, hogy fonják együtt, de a pápa azt mondta, hogy egy másik, egy égi hálót hajlandó fonni csak.

Pókember hálójába a hosszú évek során sokan beleakadtak és áldozatul estek, mások ügyesen a részévé váltak. Ők a kis Pókemberek, akik rendszeresen jóllaknak.
Pókember ismét érzi a veszélyt. Lehet, hogy Lárifáriman megint lecsap, ezúttal még erőteljesebben, s jövőre újra kell fonni az egészet? Lesz-e még elég kis Pókember a hálóhoz?

Pókember nagyon-nagyon komolyan felkészült hatalmas hálója megvédésére, de vajon elég lesz ez ezúttal is?”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

DrMáriás: Orbán „Pókember” Viktor és Polgári körök-hálója - Pókember ismét érzi a veszélyt. Lehet, hogy Lárifáriman megint lecsap...

Szólj hozzá!