Orbán Viktor és Áder János megkereszteli Ferenc pápát a Balatonban - drMáriás legújabb polgárpukkasztása - Városi Kurír

Sorting by

×

Orbán Viktor és Áder János megkereszteli Ferenc pápát a Balatonban – drMáriás legújabb polgárpukkasztása

Új festménnyel jelentkezett Máriás Béla, vagy művésznevén drMáriás. A magyar politikai élet szereplői gyakran ihletik meg a festőt, legújabb képét a pápalátogatás körüli mizéria ihlette, ami keményen polgárpukkasztóra sikeredett.

Hirdetés

Orbán Viktor és Áder János megkereszteli Ferenc pápát a Balatonban

“Meghívták a pápát Magyarországra igét hirdetni. A keresztény ország, mely az egyik legkeresztényebb a világon, annyira megörült, mikor a pápa elfogadta a meghívást, hogy titokban abban reménykedett, hogy olyan jól majd érzi magát, hogy a választásokig ittmarad. De mivel a pápának sok a dolga, meg szeret is otthon lenni a Vatikánban, ezért azt válaszolta a meghívóinak, hogy ő csak egy misére tud eljönni, aztán már rohan is haza, várja a sok munka, meg amúgy is otthon szeret vacsorázni, ne haragudjanak, de

inkább nem sütögetne az ország vezetőivel.

Meghívói ekkor nagyon megharagudtak, mert nem tudták mire vélni a barátságtalan szabadkozást.

Egy-két hangadó olyannyira begurult, hogy egyenesen keresztényellenesnek nevezte a pápát, amin ő úgy meglepődött, hogy azt nemigen tudta mire vélni.”

Amikor látta, hogy a keleties tempójú barátkozás elkerülhetetlen, eszébe jutott Jézus, s engedett a nyomásnak

Azt mondta:

legyen meg az ő akaratuk, találkozik a vezetőkkel, ha kell, sőt, akár még egy néptáncbemutatót is megnéz, ha kell.

Ekkor a vendéglátók őt a markukban érezve kitalálták a műsorszámot, amelyre majd az egész világ minden híradása kíváncsi lesz, és őket mindenhol végre a legjobb színben tünteti fel.

Elviszik a pápát a Balatonra, ahol az Ákos zenéjére táncoló néptánccsoport fellépése közben csodálatos harcsapörköltet szolgálnak fel neki galuskával a legjobb magyar borok kíséretében, majd megkeresztelik őt az ország vezetői a tóban, hogy elillanjon keresztényellenességének esetleges gyanúja, s a szertartás a magyar tengernek is méltó reklámja legyen.

Ferenc pápa a tervről való értesülése óta folyamatosan imádkozik. Első körben arra próbálja rávenni a meghívóit, hogy legalább az evést, az ivást, a zenét és a táncbemutatót mellőzzék.”

Háttér

Miközben a szervezők gőzerővel készülnek Ferenc pápa szeptemberi budapesti látogatására az  Eucharisztikus Kongresszus szentmiséjén,  komoly diplomáciai feszültséget okoz a színfalak mögött, hogy a Szentatya – tervei szerint – kihagyja a találkozót miniszterelnökkel és az államfővel– értesült vatikáni és magyar egyházi forrásokból a tekintélyes amerikai katolikus lap, a National Catholic Register – írta meg a Blikk.

Sejtések szerint Ferenc pápa döntésének háttérben világnézeti ellentétek húzódnak.

A Vatikánban „nyílt titok”, hogy a Szentatya nem ért egyet a magyar kormány – több magyar püspök által is támogatott – bevándorlási politikájával, a katolikus egyház feje ugyanis jóval megengedőbb ebben a kérdésben. A lap idézte Ferenc pápa „Fratelli tutti…” (Mindannyian testvérek…”) kezdetű enciklikáját is, amiben a populista kormányok

„rövidlátó, szélsőséges, neheztelő és agresszív nacionalizmusát”

bírálta.

Ferenc pápa tudatában van annak is, hogy a közelgő magyarországi választások miatt látogatását pártpolitikai célokra is igyekezhetnek felhasználni.

Kisvártatva a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy szeptemberben Ferenc pápa találkozik Orbán Viktorral és Áder Jánossal. A közleményben azt írták, hogy a pápa

a szentmisét megelőzően a tervek szerint külön találkozni fog a magyar állam vezetőivel, Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, a kormány tagjaival, és más magas rangú állami vezetőkkel.

Hozzátették:

sajnálatosnak tartják, hogy a Szentatya magyarországi programjáról – amely jelenleg még szervezés alatt van – hamis információk és téves értelmezések terjedtek el a médiában. Szerintük ugyanis nem felel meg a valóságnak az a híresztelés, hogy a Szentatya kizárta volna azt, hogy bárkivel is találkozzon.

A fenti közlemény igyekszik sejtelmesen fogalmazni és a lehetőségét felvetni a találkozónak, tehát egyelőre az a biztos, hogy bármi megeshet.

Kapcsolódó

 

drmarás

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Orbán Viktor és Áder János megkereszteli Ferenc pápát a Balatonban – drMáriás legújabb polgárpukkasztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.