Kiemelt hírekVoks 2022

Karácsony Gergely zárszava és a börtönígéret elmaradása

Karácsony Gergely

Lezáródott az előválasztás első fordulójának kampányidőszaka. Szombattól már minden döntés a szavazók kezében van. Pénteken este megtartotta kampányzáró nagy(?) gyűlését Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd-LMP miniszterelnök-jelöltje is. 

Laza érdeklődés

A Madách téri kampányzárón a vártnál kevesebb érdeklődő volt, a létszám meg sem közelítette a két évvel ezelőttit, amikor mint főpolgármester-jelölt állt ugyanott a választók Karácsony. Persze ez az összehasonlítás igazságtalan, hiszen akkor éppen a voksolás kapujában álltunk, ma viszont sok hónap választ el  – legalábbis úgy érzékeljük-  minket a “valódi” választástól.

Alább a Telex beszámolóját szemlézzük, ami teljes terjedelmében itt olvasható.

„Talán emlékeztek rá, nagyjából két pont évvel ezelőtt, nagyjából pont ugyanitt voltunk. Akkor azt ígértem nektek, hogy visszavesszük a nemzet fővárosát a Fidesztől. Akkor azt ígértem nektek, hogy Budapest elindítja a változást az országban.”

-kezdte beszédét Karácsony majd beszélt arról, hogy ezt az ígéretet szerinte be is teljesítette a támogatóival együtt és a saját főpolgármesterré választására utalva azt mondta, „két évvel ezelőtt az eddigi legnagyobb csapást mértük Orbán Viktor rendszerére”. Karácsony szerint ugyanakkor nem elég, ha vannak szabad szigetek, az egész országnak szabaddá kell válnia.

„Holnaptól egy olyan fordulat következik, amikor az embereknek visszaadjuk a döntés jogát a saját sorsukról és a saját hazájuk sorsa felett”

– mondta Karácsony Gergely , aki amellett, hogy ismertette a céljait, arról is beszélt, hogy kemény küzdelemben hozna békét Magyarországnak, ehhez pedig közös nevezőt kell találni az elszámoltatás jogos indulata és a jogállamiság között.

Egy fontos üzenet

„Ne várjátok tőlem, hogy börtönt ígérjek konkrét politikusokra, mert ezzel azt mondanám, hogy engem nem érdekel a jogállam és azt üzenném, hogy felette állok az igazságszolgáltatásnak. De kőkemények leszünk az elszámoltatáskor.”

Karácsony szerint az ellenzék pontosan tudja, hogy melyik pénzcsapokat kell elzárni ahhoz, hogy kártyavárként omoljon össze a jelenlegi rendszer.

„Nem tudom, hogy föltűnt-e, de amióta főpolgármester vagyok, Mészáros Lőrinc még nem nyert közbeszerzés Budapesten”

– kacsintott ki a közönségére. A főpolgármester elmondta, a múlt heti miniszterelnök-jelölti vitán szerinte öt igazi hazafi vett részt, akik nem akarták legyőzni egymást és közösen legyőzték Orbán Viktor szellemét.

„Volt közöttünk olyan, akit az egész országban ismernek. Volt közöttünk olyan, aki népszerű az ellenzéki, de még a bizonytalan szavazók között is. Volt közöttünk olyan, akinek van kellő tapasztalata. Volt közöttünk olyan, aki meg akarja újítani a politikát. És voltunk ketten, akik már nyertünk választást Orbán Viktor rendszerében”

– mondta a főpolgármester, aki végül azzal érvelt saját maga mellett, hogy az öt jelölt közül ő az egyetlen, aki ezt az öt értéket egyszerre tudja képviselni, aki az öt különböző színt közös nevezőre tudja hozni.

Ki vagyok én?

„Az én hivatásom, hogy közös nevezővé váljak. Én abban hiszek, hogy a hatalom emberei helyett jöjjön az emberek hatalma. Én azért fogok dolgozni, hogy Magyarország fellélegezzen, megnyugodjon és mindannyiunk közös otthona legyen”

– zárta Karácsony Gergely főpolgármester a beszédét. Az összegyűlt tömeg javarésze az ezt követő dobos produkció alatt már hazaindult, de a türelmesebbek közé még kisétált Karácsony és igazi kampányoló politikusként nemcsak mosolyogva válaszolgatott mindenféle felvetésre, de fotózkodott is a rajongóival. Az is kiderült, hogy nem bánja, ha a hosszú karjára az emberek szelfibotként tekintenek – a fotók jelentős részéhez ugyanis az ő kezébe adták a telefonokat.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

Karácsony Gergely

About Author

Comments (1)

  1. Dr.Surányi Jenő

    Hajrá Gergő, győzelemre fel!

Szólj hozzá!