Sorting by

×

Elbocsátották Imreh Domokos főorvost, több sem kellett, még hét sebész adta be a felmondását

Nyugiság van, az egészségünkért éjt nappallá téve dolgozó miniszter mindent megtesz értünk: vizsgálatot indít. Jó, jó, nem azon ügyködik, hogy a sokat-próbált orvosok továbbra is ellásson minket, de ne türelmetlenkedjünk, törpöl a problémán!

Kirúgják a nyugdíj korhatárt elérőket, úgyis annyi az orvos….

Nézzük, mi is történt! Kásler Miklós azonnali vizsgálatot rendelt el, miután a Szent Margit Kórházban az öregségi nyugdíjkorhatár elérése után azonnal elbocsátották Imreh Domokos főorvost, ami után még hét sebész adta be a felmondását.

Magyar Nemzet cikke szerint a főorvos elküldését szakmai és magatartásbeli tényezőkkel indokolták.

A kórház jelenlegi és volt betegei petíciót indítottak az interneten a sebészekért

Évtizedeken át életeket mentett ez a csapat, előítéletek nélkül, emberségből, mert erre tették fel az életüket. Most mégis el kell menniük. Bízunk benne, hogy meghallják az illetékes fülek és megértik, hogy szükségünk van rájuk

– fogalmaztak.

Imreh Domnokos felmentése után gyakorlatilag felbomlott az ügyeleti rend is, az akut ügyeletet lemondták, számos műtétet pedig elhalasztottak, így veszély fenyegetheti Óbuda–Békásmegyer, illetve az agglomeráció 180 ezer fős lakosságának sürgősségi ellátását is.

Holnap már nem kell bejönni!

A lap szerint a főigazgató november 28-án közölte a főorvossal, hogy 38 esztendő után másnaptól nem tartanak igényt rá, a felmentés ideje alatt dolgoznia sem kell. Az alapvető indok, hogy elérte a nyugdíjkorhatárt, bár a továbbfoglalkoztatását engedélyező kormányhatározat már a nyáron megjelent.

Imreh doktor az általa javasolt érvarrási technikával nemzetközi tudományos elismerést vívott ki a társ­szakma idegsebészetben. Imreh Domonkos megbecsülését, szakmai és emberi elismerését bizonyítja, hogy a menesztését követően az osztály tízfős közalkalmazotti orvoscsapata közül heten azonnal beadták a felmondásukat

Csókay András, a bangladesi sziámi ikrek szétválasztásakor közreműködő, ismert magyar orvos így nyilatkozott róla:

Rendkívüli képességű innovatív sebész, kitűnő vezető. Csókay arra utalt a lapnak, hogy politikai háttere van a sebész menesztésének.

“Az indokok között szakmai, munkáltatói és magatartásbeli tényezők egyaránt szerepet játszottak…”

A főorvos eltávolításáról a lapnak így nyilatkozott a kórház főigazgatója:

„Dr. Imreh Domonkos az öregségi nyugdíjkorhatár elérésére tekintettel, a hatályos jogszabályok figyelembevételével került felmentésre, amelyről már 2018 szeptemberében, vagyis jóval a döntést megelőzően tájékoztatást kapott. Az indokok között szakmai, munkáltatói és magatartásbeli tényezők egyaránt szerepet játszottak, melyről a munkáltató írásban tájékoztatta az érintett kollégát. A Szent Margit Kórház tevékenységét politikamentesen, kizárólag a magas színvonalú betegellátás biztosítása érdekében végzi, ennek megfelelően a vezetői munkáltatói döntések meghozatalában sem játszhatnak szerepet politikai szempontok. Természetesen a kórházvezetés gondoskodik arról, hogy a távozó kollégák helyére kiváló szakemberek kerüljenek felvételre.”

Kásler vizslat

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, aki az ügyben vizsgálatot indított, a lapnak ezt nyilatkozta:

„Az Országos Onkológiai Intézet felelős vezetőjeként huszonhat esztendőn át egyszer sem tűrtem el, hogy visszaéljenek a betegek szenvedéseivel, hogy hecceljék őket, alaptalan félelmeket gerjesszenek és felkorbácsolják a szenvedélyeket. Minden munkatársamnak, mielőtt felvettem, azt mondtam, két feltétel létezik: a szakmai és az emberi kiválóság, világnézettől függetlenül. Másnak a kórházban nincs helye. Nem lehet átpolitizálni, mert a betegség nem válogat a balliberális vagy a nemzeti érzelmű páciensek között. Miniszterként sem gondolom másként. Minden vizsgálatot igénylő ügyben, így a Margit kórházban történtek esetében is a vizsgálatot elrendelem.”

Forrás

Becso

átver

3 hozzászólás

 • 2019.12.18 - 11:10
  Közvetlen hivatkozás

  hát bizony szar érzés(bárki is legyen) amikor közlik: holnaptól nem kell bejönnie, élvezze a nyugdíját.
  Pláne az főorvos esetében, aki azt hitte hogy…

  Válasz
 • 2020.02.13 - 17:46
  Közvetlen hivatkozás

  Miután én is az intézet dolgozója voltam , kíváncsi lettem volna, miért kellett a főorvos úrnak ,ilyen dicstelenül távozni. Imre Domokosról és az elődje, nevezett Dobó István főorvosról is, csak szuper latívuszokban tudnék beszélni. Ebből a cikkből sajnos semmi nem derül ki, esetleg,ha valaki adekvátan leírná a lényeget?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.