Sorting by

×

Ellenzéki összefogást Gyurcsány, vagy MZP nélkül?

Már ez év novemberében megírtam, azt üzenem az engem konteókkal vádoló ellenzékieknek, nagyon ne akarják elhinni, hogy ezt az előválasztást az ellenzék nyerte! Orbánnak ki kellett választani a jelöltek közül azt, akinek nincs biztos háttere, csapata és elég nárcisztikus ahhoz, hogy győzelme esetén magát a Magyar Messiásnak vélje. Tehát, ha valaki az előválasztás végeredményét Orbán-mentesnek véli, annak csak azt tudom mondani, hogy bocsi, de nagyon hülye, vagy nagyon naiv vagy!

MZP láthatóan egy percig se vette komolyan a hat párti megállapodást.

Az előválasztás alatt és utána is folyamatosan köpködött és gyurcsányozott, majd azonnal megkereste a Kutyapártot, hogy legyen frakció szövetségese, akik persze röhögve elküldték haza. Azt is kijelentette hangosan, hogy önálló frakciót akar alakítani. Utána el akart menni Erdélybe, mint Minden Magyarok Miniszterelnöke, hogy a határon túli magyarokat a saját pártjára állítsa, mint keresztény politikus.

Annyira gyenge a helyzetfelismerő képessége, nem vette észre, hogy ez eleve kilátástalan, mert Orbán a határon túli magyarokat 10 éve pénzeli folyamatosan, az itthoniaktól ellopott aranyakból.

Szóval teljes csőd amit csinál

A kampánykörútján többet cseszegeti Gyurcsányt, mint Orbánt. Most már kijelentette azt is, hogy a közös lista befutó helyén se legyen a Dk elnöke, mert akkor veszít az ellenzék. de mért is lett MZP elvileg a közös miniszterelnök jelölt? Azt sulykolták a népnek, hogy az ellenzékhez vonzza a bizonytalanokat, sőt a Fidesztől is elvesz voksokat. Ehhez képest minden közvéleménykutatás azt mutatja, hogy nem nőtt az ellenzéki szavazók, tábora, de a legerősebb csapat, a Dk szavazói már azon vannak, hogy el sem mennek választani. MZP már ott tart tehát, ő akarja megmondani, hogy a legnagyobb ellenzéki párt elnöke nem indulhat a közös lista elején se. Totális agybaj.

Amikor valaki cezaromániájában azt képzeli, hogy mindent ő ural, mindenkinek ő parancsol. Ilyen már van nekünk, ő O1G, most jöhet O2G. Köszönöm, ebből nem kérek!

Orbán jól számított, taktikázott megint MZP megtolásával az előválasztáson. De történelmi bűn terheli az SZDSZ maradványok egy részét is, akik elvakult Gyurcsány utálatukban odadobták az ellenzéket a Fidesznek.

Két lehetőség van

  • Marad legalábbis papíron a jelenlegi hatpárti szövetség, ha a DK vezetője bírja idegekkel a folyamatos moslékolást, amit MZP tesz vele. De kérdés, hogy a DK szavazói mit tesznek ezzel. Nekik nagyon tele a butonnyuk azzal, hogy állandóan gyalázzák őket és Gyurcsányt, mint a múlt csökevényeit, akiken túl kellett lépni.
  • A másik lehetőséget is fontolóra kell venni, mert ha így marad, akkor papíron ugyan lesz a választásokig ellenzéki szövetség, de a valóságban már szétvert hulla.

Alternatíva az is, hogy a DK, a Jobbik és a Momentum kiszáll MZP bohóc mutatványából és akár Jakab Péter, akár Dobrev miniszterelnöki jelölésével külön indul a választáson. MZP pedig megnyerheti a voksolást az MSZP és az LMP támogatásával ha tudja. Nem tudja. Ez a lehetőség sem rosszabb annál, amit mostanra létrehozott MZP. Ez ugyanis totális káosz, az ellenzéki szavazók elbizonytalanítása, és akaratuk semmibevétele.

Orbán meg jókat röhög a Karmelitában

Megint bejött amit akart. Hiába szóltam előre, senki nem hallgatott rám.

Most még talán menthető az ország. Gondolkodjatok ellenzéki barátaim!

Kapcsolódó

 

Ellenzéki összefogást Gyurcsány vagy MZP nélkül?

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Ellenzéki összefogást Gyurcsány, vagy MZP nélkül?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.