Előválasztás: siker, vagy bukás? – A keskeny mezsgyén

Ember legyen a talpán aki képes eldönteni, hogy a ferencvárosi ellenzéki előválasztás siker, vagy bukás, ami tény: csütörtök estig összesen 1700-an szavaztak, legalábbis a Népszava információja szerint. 

“Azt írja az újság!”

“Az esemény szerda reggel kezdődött, a ferencvárosiak péntek délután két óráig választhatnak a momentumos Jancsó Andrea és a független Baranyi Krisztina közül. (…) (Jancsót a Momentumon kívül az MSZP és a Jobbik támogatja, míg Baranyi mögött a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és az LMP sorakozott föl. Érdekesség, hogy a szavazólapon mindkettőjük nevénél szerepel a Párbeszéd logója is.)”

Az ezt megelőző, műfajteremtő budapesti előválasztás számait nézve, azt látjuk, hogy összességében a mintegy 2 milliós Budapesten sem voksoltak arányaiban sokkal többen, mint Ferencvárosban. Az is tény azonban, hogy az embert általában sokkal jobban érdekli, hogy mi történik a közvetlen, mint a tágabb környezetében.

Egyelőre azért korai lenne még temetni a ferencvárosi előválasztás ötletét, hiszen pénteken délutánig még mind a négy helyen:

  • Ecseri tér,
  • Ferenc tér,
  • Mester utca,
  • Ferenc körút,

várják az érdeklődőket. A civil választási bizottság elnöke, Dr. Magyar György ügyvéd szerint a voksok megszámlálását követően, kora este már eredményt is hirdetnek.

Ezt követően pedig minden az előválasztás győztesének és második helyezettjének ténykedésén, pontosabban azon múlik, hogy tud a két helyi politikus együtt dolgozni a győzelemért egy, az ellenzék számára közel sem könnyű kerületben.

Afelől ne legyenek kétségeink, hogy a kormányoldal itt is beveti majd az ellenzéki együttműködés eredményeit széttördelni akaró kamujelöltjeit, trolljait.

Emlékeznek még? volt már egy ellenzéki előválasztás….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük