Gondoljunk csak bele: 6 éves kisgyerek, aki pár hónapja mondhatja magát büszke iskolásnak, reggel fél 8-tól délután legalább 4-ig dolgozik, utána irány haza, ahol jó esetben nem kell házit írnia, olvasnia.

8 óra munka, tényleg?

Ráadásul itt a várva várt december, amikor ugye jön a Mikulás, meg a Karácsony, kint esik a klassz, fehér hó, de az említett gyereknek csak fokozódik a terhelés, hiszen nyakukon a ledolgozandó szombatok hada. A Joco bácsi világa facebook oldalon találtuk a következő bejegyzést a témában:

“Innen nézve decemberben az utolsó tanítási napig

a diákoknak összesen két szabadnapjuk lesz. Mondom, KETTŐ. Két vasárnap. Komolyan, gondolkodik bárki, aki ezt így kitalálja???

Értem én, hogy le kell dolgozni a karácsonyt

(szerintem ez nonszensz amúgy is, és abszurd). De úgy nekimenni az ünnepeknek, hogy 19 nap alatt két napot tudnak pihenni a gyerekek… Amúgy is hullák már. Hát még milyenek lesznek.

Értem, hogy nekünk, felnőtteknek le kell dolgozni. De a gyerekeket miért terheljük ezzel?

És igen, tudom, hogy sok iskola próbálta ezekre a napokra tenni a tanítás nélküli munkanapokat (miért is kell amúgy az ötből felhasználni, amit el lehetne osztani egész évre???), vagy témanapokat szerveznek. Értek én sok mindent, csak fel nem foghatom…”

megoszt

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét