Eximbank a NER-lovagok szolgálatában

Orbán Viktor kormánya ismét egy olyan törvényjavaslatot nyújtott be, aminek semmi köze a járvány okozta „tömeges megbetegedések”, illetve a szociális katasztrófa felszámolásához – írta a MUON.

A magyar polip ismét kinyújtotta csápjait….

A Szijjártó Péter által benyújtott javaslat a NER-lovagokat hozná helyzetbe, főleg azokat, akik az ingatlan- és szálloda bizniszben utaznak.

A magyar polip ismét kinyújtotta csápjait, az ingatlan biznisszel ugyanis mindig nagyot lehet szakítani.

A benyújtott törvényjavaslat szerint legalizálni kívánnak egy olyan gyakorlatot, amit eddig is csináltak csak eddig a fű alatt, s amit az EU erősen kifogásolt, illetve kötelezettségszegési eljárás alá vont.

A külügyminiszter nevével fémjelzett javaslat szerint

a magyar Eximbankot érintő jogszabályi változtatásra azért van szükség, mert a törvény jelenleg nem teszi lehetővé, hogy az Eximbank ingatlanalap(ok)ba fektessen. Különböző alapokon belül beszállhat a tetszését kiváltó ingatlanügyletekbe, de hivatalosan ingatlanalpokba nem tehet pénzt.

Az Eximbankok ugyanis speciális (állami) pénzügyi szervezetek,

amelyek normál (!) esetben az állami célokat is megtestesítő magánvállalkozások (EU-n kívüli) külföldi operációit hivatottak segíteni. Viszont az EU-n belül többnyire nem járhatnak el.

Az Eximbank azonban már finanszírozta a Tiborcz Istvánhoz köthető ingatlanbefektető cégcsoport üzleteit, amely csoport a szállodaépítést “sajátosan” potenciális exportnak nézi,

hiszen az a mondás, hogy ez bizony szolgáltatásexport, mert hát a derék arab sejk, csak fizikailag veszi igénybe itt a szolgáltatásokat, amúgy a boldogságával hazatér, tehát kiviszi az EU területéről.

Az EU-t persze az ilyen nyakatekert hazudozás nem hatja meg,

s az Európai Bizottság olykor eljárásokat szokott indítani a magyar kormánnyal szemben, amiket előbb-utóbb meg szokott nyerni, a magyar kormány pedig szép csendben ki szokta fizeti a büntetéseket, a mi adófizetői pénzünkből.

Amennyiben az Országgyűlés az áldását adja,

a jövőben bel- és külföldi ingatlanalapokba is tehet pénzt az Eximbank. Ezzel

„finanszírozni tudná a hazai ingatlanfejlesztéssel foglalkozó társaságokat, azzal, hogy ezen alapok tőkéjéből akár külföldön vásárolt ipari, idegenforgalmi, irodai, stb. ingatlanok fejlesztésében, üzemeltetésében kapjanak szerepet”

– olvasható törvénymódosító javaslat indoklásában.

Itt az idő?

Most, hogy az Unió felfüggesztette a szigorú pénzügyi szabályai nagy részének alkalmazását a járvány miatt, így elérkezett az időt, hogy a kormány tagjai meglépjék– no nem azt, amit a haza megkövetel, hanem azt, amit a kapzsiságuk és a NER-lovagok óhajtanak.

Alsó hangon tehát akár 3 évig, s akár EU pénzekből lehet finanszírozni a NER-lovagok összes ingatlanprojektjét, amelyekben az Eximbank majd derekasan bebukja a maga részét, s így magántulajdonná válhat akárhány milliárd forintnyi ingatlan-portfólió. Voltaképpen erről szól a javaslat.

Forrás

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük