Ezt figyelje! Zöldhullámot adott át Habis László, Eger fideszes polgármestere

Mindenképpen dobogós “átadni valót” találtak ki Egerben. 30 millió forintból, EU-s és hazai forrásból végezte el a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a 25. számú főút jelzőlámpáinak összehangolását, ami pont most készült el.

A narancssárga átadta a zöldet….

Az előzetes adatok szerint Eger városán a zöldhullámnak köszönhetőel cirka 10 százalékkal rövidebb idő alatt lehet átjutni észak-déli irányban

– közölte a Heollal az egri polgármesteri hivatal.

Nem csak úgy “hűbelebalázs” módján….

A fejlesztést megelőzően több jelzőlámpás csomópontban végeztek videókamerás forgalomszámlálást, az új program használatával a jelzőlámpák áteresztő képessége az adott forgalmi irányból minden esetben nagyobb, mint a jármű forgalom, így minimális kapacitás többlettel is rendelkeznek.

Az üzembe helyezéskor Habis László polgármester hangsúlyozta:

nemcsak az autósokat szolgálja a beruházás, hanem a gyalogosokat is, hiszen fontos cél volt, hogy a keresztirányú, gyalogos forgalom számára is kedvezőbb feltételeket biztosítson a rendszer.

A zöldhullámot október 1-én vezették be, majd a rendszert egynapos tesztüzem után kedden Habis László fideszes polgármester sajtótájékoztatón indította el a Mátyás király út és a Fadrusz utca találkozásánál.

Néhány nemzeti átadásról….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük