Ezt miért?

Angela Merkel ünnepelni jött. Volt Orbánnal közös sajtótájékoztató, amelyet meglehetősen komoran csinált végig. Orbán szövege közben a mennyezetet leste, de azért aztán közölte: „Magyarország jól használja fel az EU-s pénzeket”.

Ezt vajon miért mondta?

Egyáltalán nem biztos az sem, hogy el kellett jönnie. De ilyet… Ha azt akarta mondani, hogy a jövőben kevesebb pénzre számíthatunk, mondhatta volna másképp, elkerülve a jogállamra való hivatkozást.

Mert nyilván udvarolnia kellett, ahogy azt a diplomácia megköveteli; talán még jobban is. Közben mondott olyanokat, amelyek korábbi álláspontja fenntartásaként, netán folytatásaként tűnhetnek.

Nyilván a gazdasági együttműködésről is kellett valamit mondania, elvégre képviseli a német tőke érdekeit is. Lehetett volna semmitmondóan blablázni, vagy akár mondani valamit, aminek van köze az igazsághoz is.

De ezt?!

„Magyarország jól használja fel az EU-s pénzeket”lényegében ezt mondta bele a képünkbe. És én nem értem: hogyan lehetett kimondani? Mert az elképzelhetetlen, hogy ne tudná, mit mondott.

Mindenesetre a prostisrácok már ünnepel. A „köz”- és terrormédia nyilván követi majd.

Nem hiszem, hogy ez volt Merkel szándéka – de ezzel számolnia kellett. És mégis…

Azt már csak kedvetlenül jegyzem meg, hogy lehetett volna kevésbé udvarias: ha már a 30 évvel ezelőtti eseményeket ünnepelték, Orbán helyett is megemlíthette volna Horn Gyula és Németh Miklós nevét. Már csak a történelmi hűség kedvéért is.

megosztás

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

  • 2019.08.25 - 13:43
    Közvetlen hivatkozás

    Na beindult a DK=de kár az igazi neve + dobra vért klára beindult a sarki játékuk itt a piros de karácsonyig vagy érte kell hazudozni minden sarkon álltak már de eldobok egy követ ki kit talál el?? Egymást! Ez a magyar seggnyalók szét köpködése de az igazi vicc még hátra van de nem kár értük! 1956 2006

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük