Fekete-Győr András: el kell takarítanunk a tolvajokat az ország éléről 0 91

Fekete-Győr: Orbán Viktor nem menekülhet el a sorsa elől, üldözni fogjuk minden percében!

Fekete -Győr András 30 éves jogász, a Momentum elnöke. A rendszerváltozás hajnalán született politikussal a hvg.hu készített interjút. A pártelnök beszélt az elmúlt hetek tüntetéseiről, az ellenállás lehetséges formáiról, a Fideszt leváltani akaró pártok együttműködéséről.

Fekete-Győr szerint Orbán Viktor sok mindentől fél,

de leginkább attól, ha valami váratlan történik. A decemberben kezdődött országos tüntetéshullám váratlan dolog volt. Olyannyira, hogy a pártja vezetőit is meglepte:

“Az a düh és elszántság, ami jelen van az utcákon, példanélküli a Nemzeti Együttműködés Rendszerében. Orbánék eddig nem alkalmaztak erőszakot békés tüntetőkkel szemben, nem véletlenül. Most elmentek a falig, szóval elmegyünk mi is.”

A pártelnök hangsúlyozta, a rabszolgatörvényt vissza kell a kormánnyal vonatni. Bízik abban, hogy a szakszervezetek januárban komoly sztrájkba kezdenek, a Momentum támogatja ebben is őket.

Nézőpont kérdése, ki bakizott

Kiemelte, a törvény elfogadását követő tüntetés hullám, a szabadságvágyó magyaroknak jött a legjobbkor:


“2018 egy narancssárga térképpel és több millió elkeseredett magyarral kezdődött, de egy országos, mindenre elszánt ellenálló mozgalommal ért véget. 2019-nek két választása lesz, de egy tétje:fel tudjuk-e szabadítani a falvainkat, a városainkat, Budapestet, és az Európai Parlamentet a tolvajok elnyomása, a Fidesz hatalma alól.”


Tudatos és gyors döntés volt a pártja részéről, hogy a tüntetés élére álljon:

“Azonban azt látni kell, hogy az egész egy csapatjáték a tüntető emberek, a parlamenti ellenzék, a szakszervezetek és a Momentum között. Az „Orbán egy geci” kifejezést Simicska Lajos adta, de az O1G szimbólumot az ellenálló embereknek köszönhetjük. A parlamenti pártok botrányt csaptak az ülésteremben, amire szükség is volt, de többségében civilek szervezték meg az utcai tüntetéseket.”

A politikus kiemelte, hogy az ellenzék öt pontja előkészítésekor, olyan közös pontokat kerestek, amelyekkel mindenki egyet tud érteni, a sorfalban álló rendőr, a szakszervezetek, a pártok, a civilek és a fiatalok is:

“Lehetne ez egy száz pontból álló lista is akár, mert annyi a baj, de úgy voltunk vele, hogy ez az öt pillér, amin az elnyomó rendszer nyugszik.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

Ifj. Horn Gyula: Deutsch Tamásnak még egy lábjegyzet sem jut a történelemkönyvekben

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az ítéletet, amelyben a Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy Deutsch …

orban

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A miniszterelnök is kiveszi részét a véghajrából, szerdán Budapesten, a Belvárosi Polgári Szalonba …

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Vasárnap tartják az Ezer lámpás éjszakája elnevezésű rendezvényt az eltűnt gyermekekért. Jótékonysági koncertekkel, …

parancs

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Ahogy közeleg a választás napja, úgy gorombul be a kormánypárti különítmény, amit nem …

Pin It on Pinterest