Ön szerint a főváros, vagy a kormány kezeli az országkasszát? Fogaskerekű-ügyben beindult a mutogatás-hadművelet

Fürjes Balázs a “kormánysarokból” mantrázza a ringben, amiben arról döntenek, hogy mi lesz a fogaskerekű sorsa, hogy Karácsony Gergely főpolgármester azonnal mit tegyen, de elfeledkezik arról a nem elhallgatott tényről, hogy oldala szándéka szerint Budapest önkormányzata legatyásítva áll a probléma előtt.

Fürjes Balázs szerint

A fővárosnak haladéktalanul intézkednie kell a fogaskerekű átmeneti kisbuszos pótlásáról, a teljes fogaskerekű mihamarabbi újraindításáról, a közlekedési rend mielőbbi visszaállításáról!

– írta közösségi oldalán a Fővárosi Közgyűlés mai ülése előtt a Miniszterelnökség miniszterhelyettese. Pokorni polgármesterrel közös platformján azt is megállapították, hogy

Nem maradhat kiszolgálatlanul a fogaskerekűt naponta-hetente közösségi közlekedési eszközként használó több ezer budai polgár és a fogaskerekűt hétvégenként autós közlekedés helyett használó, ezzel a környezetet is kímélő több tízezer kiránduló!

…és itt vége: felháborodott, de arról nem tett említést, hogy bekopogna a főnökéhez és megoldási javaslatával bombázná a fent említettek érdekében.

A kommentekből…

“Ez a poszt olyan magasságokban van, mint amikor Szijjártó a moszkvai éjszakában kiszáll a magánrepülőből, 23 oldalról lefényképezik és feltöltik a fészbukra! Ez a poszt a fészbuk népének szól! Államtitkárként nem személyesen kéne ezt a dolgot megvitatni az illetékesekkel? Komolyan a fészbukon üzenget Karácsonynak? Kissé komolytalan és vicces. Csak szólok, ez Alekosz és Kiszeltünde világa, aki itt dolgozik, annak egyértelmű a célja…”

“Írtam “Hűha” …ezt azért, mert Fürjes Balázsnak ennél sokkal többet kellene tennie az ellen amit Gelgely csinál, azóta hogy főpolgármesterré tették azok >akik< (!) …Különösen azért amiért “aranykoszorús” 😛 hazaáruló: lennie kell olyan – akár Btk-s – hivatalos eljárásnak amivel le lehet váltani ezt a szutyokembert!!!!”

“Bár manapság “nincsenek” telek, de még jöhet!, így bátorkodom megjegyezni, mint korábbi Agancs utcai lakos, hogy jelentős havazás/jegesedés esetén, a buszok semmit sem érnek! csak a fogas képes felmenni!”

“szánalmas ez az erőlködés. Legalább annyira pitiáner mit Csokis Máté aranyhalas nyilatkozata.”

“A vidéki bezárt könyvtárak, iskolák, uszodák, művelődési házak is ennyire érdekelnek? Ocsmány gagy képmutató vagy. Ugyan ki okozta azt, hogy a főváros anyagilag ki lett véreztetve? Balázska, ti voltatok. Egyétek meg amit megfőztetek. Ti és Vitya. A főváros helyében az összes 99-es buszt felvinném a Cinege utcai Orbán dácsába egy kerülőre, sőt még egy buszmegállót is leraknék oda. Szagold, amit főztetek.”

“Főnöködnél posztolgass, ne vonja el a forrásokat, ne emelje az önkormányzatok rezsijét 10 ill. 20 szoros árra! És lesz fogaskerekű! ”

BKK-közlemény: a kormányon múlik a fogaskerekű jövője

“A BKK jogi értelmezésének megfelelően meghosszabbodott a fogaskerekű felújításának építési engedélye, ezért a kormányon múlik a téli pihenőre vonuló járat jövője. A fogaskerekű korábban érvényes pótlási rendje december 5-étől, hétfőtől lép életbe. Igazat adott a Közlekedési Hatóság a Budapesti Közlekedési Központ korábbi álláspontjának, és meghosszabbította a fogaskerekű felújításának építési engedélyeit.

Ezzel bebizonyosodott, hogy helyes volt a BKK korábbi jogi értelmezése, vagyis a veszélyhelyzethez kapcsolódó kormányzati intézkedések nyomán egy évig automatikusan – külön erre irányuló kérelem nélkül – meghosszabbodott a fogaskerekű építési engedélye is.

Ezzel elhárult a fogaskerekű felújításának és kétirányú meghosszabbításának jogi akadálya

A vasúthatósági engedély meghosszabbításához az új engedélyezési eljárással megegyezően szükséges a különböző hozzájárulások újbóli beszerzése. Ezek beszerzésének előkészítését Karácsony Gergely főpolgármester utasítására a BKK már korábban elkezdte.

A kivitelezés a kormányon múlik, ám a fogaskerekű felújítása mindeddig egyetlen olyan hazai vagy uniós finanszírozású projektlistára sem került fel, amelynek megvalósítását a kormány támogatná. A BKK és a Fővárosi Önkormányzat álláspontja szerint a fogaskerekű felújítását az uniós helyreállítási alap forrásaiból lehetne finanszírozni, mivel a projekt jelentősége és előkészítettsége ehhez illeszkedik a leginkább.

Változik a fogaskerekű téli üzemszünete alatti pótlási rend

A korábban megszokott rend szerint, több vonalon is közlekednek pótlóbuszok a fogaskerekű helyett a téli üzemszünetben:

december 5-étől, hétfőtől az alsó szakaszon a 60A és a 60B jelzésű buszokkal, a felső szakaszon a 60-as jelzésű fogaspótló járattal lehet utazni. A pótlóbuszok igényvezérelten közlekednek, azaz akkor indulnak, ha a BKK ügyfelei jelzik utazási szándékukat telefonon (+36 1 325 52 55), vagy a BKK oldalán. A rugalmas, igényvezérelt telebuszos közlekedés az erőforrások gazdaságos felhasználása mellett azt is biztosítja, hogy a BKK valós képet kapjon az utazási igények valós méretéről.”

Pin It on Pinterest