BanánköztársaságKiemelt hírek

Gábor György: Brechtnek igaza van: az ellenzék, s vele a nép eljátszotta a hatalmon lévők bizalmát, az ellenzéket és vele az őt követő népet le kell váltani!

Gábor György: olyan országban élünk, ahol egy Rátóti Zoltán kidobhat a munkahelyéről egy Karsai Györgyöt

Most, hogy a mai napon elkezdődik az új tanév, máris azt javaslom a diákoknak, hogy aláírásukkal ellenjegyzett petíción követeljék a tanárok csendes visszavonulását: Eddig és nem tovább!

Elég volt abból,

hogy a tanárok házi feladatot adnak, elég volt abból, hogy feleltetnek, hogy osztályoznak, s hogy perverz kéjtől átitatva félévenként bizonyítványt állítanak ki! Mostantól a tanárok nem üvöltözhetnek a folyosókon, őket küldjük ki az osztályból, szégyenszemre, ha képtelenek viselkedni, s ha még szemtelenkednek is, azonnal berendeljük a tanárok szüleit, hogy végre tanítsák móresre az elkanászosodott matek, fizika, kémia, magyar, történelem, biológia, ének, földrajz stb. szakos, félrenevelt kölyküket!

És magam is az egyetemi évkezdés alkalmából elvárom a hallgatóimtól,

hogy aláírásukkal adjanak súlyt annak a petíciónak, amely megköveteli, hogy mostantól az egyetemi oktatónak végre ne legyen joga kötelező olvasmányokat megadni, olvasson ő, elvégre ráfér, meg aztán ő a tanár, vagy mi a túró, mostantól fejezzék be az egyetemi oktatók a minden demokratikus alapjoggal ellentétes vizsgáztatásokat és a megalázó, antihumánus, a felvilágosodás és a francia forradalom szent triászát, a Liberté, Égalité, Fraternité jelszavát megcsúfoló érdemjegyek osztogatásának gyakorlatát. Mostantól mi kérjük számon az oktatókon, hogy mondjuk miként teljesít a történész professzor az egyetem épülete körüli békaügetésben, miként egyensúlyoz a matematikus professzor emeritus negyven mákostésztás tányérral az egyetem menzáján, s melyik tanszékvezető képes plafonról lelógatott lekváros fánkot öt perc leforgása alatt elfogyasztani úgy, hogy se a nyakkendőjéről, se az ingjéről, se a zakójáról ne csurogjon le egy egész bödön szilvalekvár, legfeljebb csak néhány leveses kanálnyi.

Mindez azért jutott az eszembe,

mert emlékeztetném kedves olvasóimat, hogy olyan országban élünk, ahol mostantól a hatalom aláírásokat gyűjt az ellenzékkel szemben. Tetszik érteni? A hatalom az ellenzékkel szemben. Mert a hatalomnak nem tetszik az ellenzék, így hát haladéktalanul el kell azt zavarni.

Brechtnek igaza van: az ellenzék, s vele a nép eljátszotta a hatalmon lévők bizalmát, az ellenzéket és vele az őt követő népet le kell váltani!

Legjobb lenne, ha Orbán Viktor azonnali hatállyal kinevezné az ellenzéki árnyékkormányt, amelyet maga vezetne, az ellenzéki árnyékkormány tagja lehetne Gulyás Gergely, Kásler Miklós, Szijjártó Péter, Varga Judit, Palkovics László, meg a többiek, az árnyékkormány miniszterelnök-helyettese pedig mondjuk Semjén Zsolt lenne, miért is ne, Novák Katalin pedig a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

S innentől kezdve az immanens logika mentén haladva adódna minden: kié lenne a Nemzeti Színház, kié a Paksi Atomerőmű, ki lenne a miniszterelnök legfőbb strómanja, ki lenne a PIM főigazgatója, ki írna rendszeresen náci és ki rendszeresen szoftnáci cikkeket, ki viselné az árnyékkormány emberarcát, s kinek lenne kiosztva a hentes és mészáros szerep, kik lennének az árnyékkormány kedvenc egyházai és felekezetei, kik kaphatnának hatalmas támogatásokat nem létező színházukra, nem létező űrhajójukra, nem létező atommeghajtású tengeralattjáróikra, kik és kiknek a családja vehetné igénybe privát világjárásukhoz a magyar honvédség teljes légierejét, harckocsijait, szállító járműveit, s ha úgy adódik, nehézfegyvereit, s persze az is világos lenne, ki kit hallgat le szakmányban.

Mennyivel egyszerűbb lenne az élet, nemdebár?

Most hát, hogy a hatalom petíciót kezdett gyűjteni az ellenzékkel szemben, eszembe jutott, hogy a napokban megtekintem a MÜPA-ban a Poppea megkoronázását, a Fesztiválzenekar közreműködésével, így hát épp ideje volna a Fesztiválzenekar valamennyi hangszeres zenész tagját elbocsátani, ugyanakkor Fischer Iván mellé felvenni még vagy száz karmestert, akik a pálcájukkal szépen beülnének a vonósok, fa- és rézfúvósok, ütősök és billentyűsök helyére, s amikor a karmesteri pódiumon álló hárfás felemeli félkézzel a hangszerét, a pálcájukkal mondjuk 45-50 perces őrült hadonászásba kezdenének, egészen a szünetig. A második rész ugyanígy folytatódna, a végén a közönség követelésére egy-két ráadás következhetne.

És hát holnap kezdődik a könyvhét

A franc se fog odaállni Spiró, Závada, Parti Nagy vagy Tóth Krisztina elé dedikáltatni a művet, épp fordítva: menjen oda Spiró, Závada meg a többiek a könyvükkel az összes olvasójukhoz, álljanak be szépen a sorba, s dedikáltassák a munkájukat valamennyi olvasójukkal!

Amúgy ma vacak idő van! Aláírásommal megerősített petícióban követelem az Országos Meteorológiai Intézet munkatársait, hogy holnaptól csak és kizárólag jó időt, elviselhető meleget, s még a januári leghidegebb napokra is legalább 24-25 fokos balatoni vizet prognosztizáljanak. A világ kikerekedik, s a szelíd irracionalitás simogató hullámai fennkölten nyaldossák az okos hatalom hátfelét, míg a leváltott nép, s vele az ellenzéke közmunkára ítéltetik. Az egyetemi professzoroktól még a szilvalekvárt is megvonják a szilváslepényfaló versenyükön, de nyugi, semmi gond, egyetlen rektor sem lesz, egyetlen dékán, egyetlen egyetemi oktató, s még hallgató sem – kivéve a Freeszfe diákjait – akik ez ellen felemelnék a szavukat, s annyit mondanának: de legalább egy mokkáskanálnyi szilvalekvárt, lécci-lécci, kedves hatalom, ha lehetséges!

Amúgy a Fidesz petíciógyűjtése okos húzásnak tűnik,

csak ez még nem lett világos a leváltott nép és annak ellenzéke oldalán:

a Fidesz-KDNP-hatalom eddig gúnyolt és szitkozódásainak céltáblájaként szolgáló előválasztást most maga is megirigyelte, s Semjén és Schmitt Pál jól bevált plagizációs módszereit igénybe véve, azonmód megrendezik maguk is: megszavaztatják a híveikkel önmagukat (amikor az ember, saját magával messzemenően elégedetten, önmaga seggét kezdi el nyalogatni), ám ezzel általuk is mozgósítva egyetlen egy spirituális tanítójuk tanításainak, dogmáinak követőit, és elítélve, elutasítva a rajtuk kívül álló vagy tőlük különböző gondolatokat és nézeteket.

Kövesse mindenki a hatalmon lévő szekta vezetőjének eszméit, tanításait, ideáit, ez maga a tökéletesség, a teljesség, az abszolútum, más tanításra senkinek sincs szüksége. Üdvözüléshez csak az adott szekta tanításának feltétlen elfogadása és követése vezethet, s aki nincs jelen a szekta hajóján, vagyis akit onnan gondos kezek a habokba vetettek, arra nem üdvözülés, kizárólag az elkárhozás vár. Tessék hát menni és szépen, engedelmesen aláírni!

Forrás

Kapcsolódó

Háttér

„Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!”

A petíciót Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője jelentette be, majd közölte: az akcióval az a céljuk, hogy emlékeztessék az embereket,

„akik hatalomra akarnak kerülni, ugyanazok, mint akik 2002 és 2010 között tönkretették az országot”.

Az aláírásgyűjtésre reagáló Gyurcsány Ferenc közölte:

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Lehet kimaradt nekik a csendes pihenő, de nagyon fáradtnak látszanak a srácok. Óvodás szinten maradtak ezzel a kampánnyal.

„Ma reggel elkezdődött az iskola. De ahogy látom az óvoda is”

 

Comments (2)

 1. „akik hatalomra akarnak kerülni, ugyanazok, mint akik 2002 és 2010 között tönkretették az országot”.
  ***
  ÉS NEM IGAZ ?
  Akkor csak ide is, csak azért mert mint szól a mondás “Egy újszülöttnek minden vicc új”, és azóta felnőtt egy generáció akik nem ismerik igaziból a Ferit:

  “Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi.”

  Gyurcsány Ferenc őszödi beszéd, ahol a Feri még azt is mondta, hogy:

  ” Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni,..”

 2. Az igazmondás nem erőssége a fidesznek és a körülötte felhalmozódott hazugságot hívőknek. Hát csak rajta hölgyeim és uraim higgyék el ,hogy szép az élet és zöld a fű és soha ne nézzenek körül , hogy a szeretet vezetőik mit is művelnek az országban. Lehet így élni, ennek a masszának igen! Ja és hogy vagyunk egy páran akik ezt másképp látjuk az ezen “vezetőket” nem érdekli,mert nekik fő a lé és akinek nincsen semmije,- mert ők a szeretet vezetők elszedték elrabolták- az annyit is ér! Hát ennyit a mesebeli király királyságáról akiről én s a hozzám hasonlók látjuk, hogy a király mezítelen!

Szólj hozzá!