Gulyás Gergely a szennyvíziszap-behozatal leállítást ígérte – azóta egyre többet hoznak az országba

Továbbra is érkezik szennyvíziszap Magyarországra külföldről – közölte az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szerdán Budapesten.

Egyre csak jönnek a horvát és szlovén kamionok

Korózs Lajos a Miniszterelnökség Kossuth Lajos téri épülete előtt tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett: Gulyás Gergely miniszter több mint egy hónapja azt mondta, azonnal leállítják a szennyvíziszap behozatalát Magyarországra.

Közölte: ez nemhogy nem történt meg, egyre többet hoznak belőle az országba. A képviselő elmondta, hogy reggel videókat készített a székesfehérvári szennyvíziszap-lerakónál, ahova változatlanul érkeznek a horvát és szlovén kamionok.

Korózs Lajos pert indít,

mert a Pest Megyei Kormányhivatal nem válaszolt határidőre a szennyvíziszappal kapcsolatos közadatigénylésére.

A képviselő azt kérdezte a hivataltól, kinek adott engedélyt arra, hogy Horvátországból, Szlovéniából és Olaszországból szennyvíziszapot hozzon Magyarországra.

Ki szállította? Ki az, aki befogadta? Ki az, aki továbbhasznosíthatja? – sorolta kérdéseit.

Korózs Lajos azt mondta,

Horvátországból két év alatt 91 ezer tonna, Szlovéniából évi 31 ezer tonna szennyvíziszap érkezett Magyarországra.

Az összeomlás határán van a magyar közigazgatás

A szocialista politikustól megkérdezték, mi a véleménye arról, hogy Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt Budapest-alkotmányt szeretne. A politikus ezt jó ötletnek nevezte, mivel szerinte az elképzelés megmutatja, milyen az a másik Magyarország, amelyet nem Orbán Viktor vagy Tarlós István irányít.

Volt kérdés arról, hogy sajtóhírek szerint augusztus közepétől nem lehet felvenni senkit a közigazgatásba. Korózs Lajos szerint az összeomlás határán van a magyar közigazgatás, amiért Gulyás Gergely a „felelős”.

Megkérdezték, mit szól ahhoz, hogy sajtóhírek szerint egyre nagyobb a létszámhiány a Vakok Állami Intézetében. Az ellenzéki képviselő közölte: a szociális ágazatban a kisegítő személyzet rendkívül alulfizetett, így nem csodálkozik azon, hogy sokan hagyják el a pályát, mert nagyságrendekkel többet kereshetnek a versenyszférában.

(Forrás: MTI)

megosztás

 

One thought on “Gulyás Gergely a szennyvíziszap-behozatal leállítást ígérte – azóta egyre többet hoznak az országba

  • A Fidesz akkor is hazudik amikor kérdez. Szeretném ha valaki meggyőzne az ellenkezőjéről,de sajnos csak vagdalkozni tudnak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük