Gyereket pofozott az iskolai karbantartó - A gyermekbántalmazások súlyosságát tekintve Magyaroroszág a legveszélyesebb helyek között - Városi Kurír

Sorting by

×

Gyereket pofozott az iskolai karbantartó – A gyermekbántalmazások súlyosságát tekintve Magyaroroszág a legveszélyesebb helyek között

A hatvan éves férfi állítólag azért ütött, mert a fiú csúnyán beszélt, ugyanakkor a család szerint ilyesmiről szó sem volt, hol az igazság? Nehezen fejthető fel a gyermekbántalmazások ügye.

Hirdetés

Ötödikes gyereket pofozott fel a karbantartó egy debreceni iskolában – derül ki az RTL Híradóból. A 60 éves férfi állítólag azért ütött, mert a fiú csúnyán beszélt vele, ugyanakkor a fiú édesanyja szerint épp fordítva történt minden. A karbantartó beszélt trágár módon a gyerekekkel és a fiú volt az, aki rászólt és utána kapta a pofonokat.

Az iskola igazgatója elmondta, hogy vizsgálatot indítanak a történtek miatt és azt is hozzátette, hogy a férfi már nem dolgozik az intézményben. A felpofozott fiú édesanyja feljelentést tett a rendőrségen-írta meg a hvg.

Ezt nevezzük mi iskolának

“A saját személyiségem is hat rájuk – ehhez meg sem kell sokszor szólalnom -, aztán ebből azt vesznek át, amit ők akarnak, bármiféle kényszer és elvárás nélkül.”

– írta egy posztjában Jocó bácsi, az internet, joggal, kedvenc pedagógusa.

Minden nap 8 gyermeket bántalmaznak, havonta 2 gyermeket vernek agyon

Az UNICEF a gyermekbántalmazások gyakoriságát és súlyosságát tekintve a világ legveszélyesebb helyei között tartja számon hazánkat. 1986-1990 között a 0-14 éves gyerekek 5, 7%-a volt súlyosan veszélyeztetett, elhanyagolt, bántalmazott Magyarországon.

Professzor Roy Meadow gyermekgyógyász, gyermek-mentálhigiénikus szerint a gyermekek elleni erőszak a következőképpen definiálható: ”A gyermeken akkor követnek el erőszakot, ha az adott időpontban, az adott kultúra számára elfogadhatatlan a gyermekekkel való bánásmód. ”

A bántalmazások több fajtáját is megkülönböztetjük: létezik lelki-, fizikai és szexuális bántalmazás is, sajnálatos módon (gyermekbántalmazás.hu)

Kapcsolódó

 

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.