Dübörgő egészségügy 2019, Magyarország – „Mégis, kinek az élete?”

Sokszor nehéz eldönteni, áldozatok vagyunk-e, vagy tettestársak, de nincs is sok értelme ezen gondolkodni, hiszen az állam biztosította egészségügy feladata lenne, hogy ne jöhessenek létre olyan csapdahelyzetek, amiből a hozzáértők segítségével, vagy annak ellenére, nem tudunk kimászni. Egy ilyen helyzetről szól az alábbi jegyzet is. 

Ha valakinek -akit magas vérnyomással, cukorbetegséggel és még több, 69 éves magyar emberekre jellemző krónikus betegséggel kezelnek- két hete egyre jobban zsibbad a bal oldala, erőtlenedik ugyanaz az oldala, plusz szédül, nos ha valaki ezekkel a panaszokkal lemegy a háziorvosához vagy három hete, szerintem nem reumatológiára kellene küldeni, de főleg nem november huszonakárhányadikára. (a megszűnt várólisták, ugyebár.)

Ha ezek mellett

(szerintem ilyen lehet egy kezdődő féloldali bénulás) több napja egyre erősödő, múlt hét szerdára már szinte elviselhetetlen fejfájása van, majd aznap ISMÉT lemegy a háziorvoshoz aki meghallgatja a szívét és azt mondja hogy nagyon gyenge a szíve, pihenjen, és a beteg kérése ellenére (érezte hogy valami a fejében belül nem stimmel) sem csinál EKG-t, nem küldi el egy CT vagy MR vizsgálatra, az gáz. Ha terápiának többféle gyógyteákat ír fel egy sajtcédulára ugyanez az orvos és valami Q10 vitamint, akkor az kurva gáz.

Ugyanis ez oda vezet hogy az illető ugyanazon a napon pár óra múlva,

vagyis múlt hét szerda este a kocsijából a városközpontban lévő lakása előtt (lakótelepi ház) súlyos agyvérzést kap, kómába esik és csak a gépek tartják életben még kb. néhány napig. (feltételezhető hogy valami kisebb vérzés már jóval korábban, a tünetek kezdetekor elindult, csak a magyar egészségügyi rendszernek két hét nem volt elég ahhoz hogy egy megyeszékhelyen egy két hónappal későbbi időpontra szóló, tök más osztályra szóló beutalón, gyógyteákon és vitaminon kívül más ellátást is kaphasson az illető.)

A valaki Édesanyám egyetlen még élő rokona, a húga, a keresztanyám

Volt. Fél órája hívtak a kórházból hogy elment. Kb. két hete született meg a következő unokája… Egyúttal az egész család nevében hatalmas hála és köszönet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Stroke osztályán dolgozóknak.
Nem rajtuk múlt, ők nagyon szépen gondját viselték ebben az öt napban.

És még valami:

Remélem ez a bejegyzés eljut azokhoz a szokásos panelproli (nem az én bajom, nem folyok bele, stb.) mentalitással bíró miskolciakhoz is, akik a Corvin utcában 2019.10.16. szerda este fél tíz és másnap, vagyis 2019. 10.17. csütörtök reggel fél nyolc között úgy mentek el Keresztanyu mellett, hogy látták azt hogy valami nem stimmel, de homokba dugták a fejüket és jó panelproli módjára elsunnyogtak.

Ugyanis mostanra összeállt a kép, valószínűleg szerda este történt a súlyos agyvérzés, amikor ki akart szállni a kocsiból.

Amikor megtalálták,

a lábai kint voltak a kocsiból, látszott hogy iszonyúan szenvedett, összehányta a kocsit és bepisilt, de annyi ereje volt még hogy törölközőkkel és a kedvenc pulóverével valamennyire megpróbálta visszanyerni az emberi méltóságát. Sokan járnak arra még késő este is, úgyhogy kizártnak tartom hogy senki nem vette észre azt hogy egy félig eszméletlen szépkorú nő fekszik kilógó lábakkal egy kocsiban.

Egy emberről már tudok, ő azt mondta hogy látta, de azt hitte hogy valaki töri fel azt az autót. És nem nézte meg hogy mi történik, nem hívta legalább a 112-t, hanem jó panelproli módjára elsunnyogott. Remélem olvassa ezt és tudatosul benne, hogy talán életmentő lehetett volna, nem pedig egy gyáva micsoda.

Kedves mindenki!

Ha földön fekvő embert látsz, MENJ ODA HOZZÁ!!!! Lehet hogy az életét mented meg, lehet hogy valaki Édesanyját, a nagymamáját adod vissza a családjának!!!!

Nyugodj békében Keresztanyu, ismersz

Én mindent meg fogok tenni azért, hogy legyen igazság, valaki mondja ki hogy ennek nem kellett volna így történnie. Mert az egészben az a ledühítőbb, hogy Te még az esélyt sem kaptad meg arra hogy időben megállapítsák a betegségedet és időben kezeljék.
Valamint arra sem kaptál esélyt, hogy amikor beütött a nagy baj, még időben a stroke-osztályra kerülhess. Megígérem hogy mindent meg fogok tenni azért hogy ez többet, mással ne történhessen meg.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük