Gyöngyös veszi át a Szerencsekerék szerepét? – Újabb egykori TV-s a Fidesz holdudvarában

A nem túlzottan sikeres egykori televízióst indítja Gyöngyösön a polgármesteri címért a Fidesz. Úgy látszik belátták, hogy az eddig ismert politikusaik már leszerepeltek, ezért lehet, hogy Szombathelyen Király Gábor “csodakapus”, Pécsett pedig Vári Attila olimpikon indul kormánypárti színekben.

A Klauszmann!

Az egykor Pécsről indult televíziós szerencséjére az egyik legelső nyugati típusú vetélkedő vezetője lehetett, így országos ismertségre tett szert. Amióta azonban kiesett a “szerencsekerékből”, mint üzletember kiváló, ám valahogy nem sikerült “vissza rágnia” magát a képernyőre. Azóta hol itt, hol ott tűnik fel  – rövid időre ugyan – mint középvezető egy-egy csatornánál, illetve különböző tévéműsorban, mint vendég, hiszen ő a Magyar Síakadémia elnöke, de volt egy rövid lángolás közte és az azóta baráti tűzben elesett ECHO televízió között is, ahol műsorvető volt.

Horváth László, Gyöngyös és térségének Fideszes országgyűlési képviselője meleg szavakkal ajánlotta a választók figyelmébe barátját:

“Olyan jelöltet ajánlunk, aki képes új lendületet adni Gyöngyösnek. Klausmann Viktornak széles ismertsége és sok szövetségese van, ő nem megosztja a gyöngyösieket, hanem a közös cél érdekében képes egyesíteni őket. Olyan embert ajánlunk polgármester-jelöltnek, aki szereti Gyöngyöst .”  kékes online.hu

Különösen az ajánlás utolsó mondata innovatív, hiszen az eddigi polgármesterek, köztük a várost jelenleg is irányító baloldali Hiesz György,  maguk voltak az “ellenség kezének betett lábai”, hiszen utálták Gyöngyöst.

A csodakapus!

“Király Gábort kérte fel a Fidesz, hogy párt színeiben induljon a szombathelyi polgármester-választáson – tudta meg a 24.hu. A felkérés tényét Király környezetében is megerősítették lapunknak, de úgy tudjuk végleges döntés még egyik oldalról sem született.”

A kormánypártnak Szombathelyen akár egy falat kenyérre, olyan nagyon szüksége lenne egy népszerű jelöltre, hiszen a várost és a helyi Fideszt jelenleg vezető Puskás Tivadar és Hende Csaba, az egykori honvédelmi miniszter, aki még a távcsőről sem vette le a lencsevédőt, így vak bizalommal tekintett a jövőbe, annyira elbaltázott mindent, hogy példátlan módon elvesztette a városi közgyűlésben a többségét. Azóta persze botrány, botrány hátán.

Király Gábor egyelőre cáfolja, hogy igent mondana a felkérésre, ám ha mégis elfogadná, akkor sem ő lenne az első élsportoló, aki megcélozza és esetleg el is nyeri egy város polgármesteri posztját. Gondoljunk csak a mostanság éppen kegyvesztettnek látszó győri első emberre, Borkai Zsolt egykori tornász olimpiai bajnokra, aki 2006 óta vezeti a Rába parti várost, de Pécsen is Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázóra cserélné ősszel a kormányerő Páva Zsolt jelenlegi fideszes polgármestert.

A sportoló honlapján közleményt adott ki pénteken, amelyben csak sejthető, hogy az indulásával kapcsolatos hírre reagál, de ezt nem konkretizál, illetve explicite nem cáfolt meg benne semmilyen állítást sem. Szó szerint idézzük:

“26 évnyi profi labdarúgó karrier után jelenleg a szabadságomat töltöm, a visszavonulásom bejelentése óta nem adtam nyilatkozatot, interjút! Ez a közlemény is azért született, mert rólam megalapozatlan hír jelent meg számos hazai oldalon. Minden hiteles információ velem kapcsolatban a hivatalos oldalamon, a kiralygabor.eu-n  érhető el! Kérem az adott médiumokat ne éljenek vissza a nevemmel, velem kapcsolatban ne hozzanak le légből kapott információkat!

Maradok továbbra is a sport elkötelezett híve!

Tisztelettel: Király Gábor”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest