Vigyázz! Ha ilyen sms-t kapsz, töröld! - A csalók csomagküldő szolgáltatók nevében küldenek üzeneteket - Városi Kurír

Sorting by

×

Vigyázz! Ha ilyen sms-t kapsz, töröld! – A csalók csomagküldő szolgáltatók nevében küldenek üzeneteket

A karantén-szabályok életbe lépése óta jelentősen megemelkedett az internetes vásárlások, valamint a csomagküldő szolgáltatók általi kézbesítések száma. A csalók is felfigyeltek az ebben rejlő lehetőségre.

Hirdetés

Újult erővel támadnak a kiber-bűnözők!

A helyzet új lehetőséget teremtett a kiberbűnözőknek arra, hogy személyes adatokat szerezzenek meg, kompromittálják az elektronikus kommunikációt, és ezek felhasználásával további bűncselekményeket kövessenek el

– írja közleményében a police.hu. Kiemelik: az elmúlt napokban több lakossági bejelentés is érkezett a rendőrségre olyan SMS-üzenetekre hivatkozva, melyben a címzettet a csalók egy csomagküldemény rövid időn belüli érkezésére emlékeztetik.

Az üzenet egy linket tartalmaz, amelyet megnyitva valamely csomagküldő szolgálat arculati elemeivel ellátott weboldal jelenik meg, azonban ott semmilyen funkció nem érhető el.

Az oldal egyetlen célja,

hogy az óvatlan látogató telefonjára vagy más okoseszközére egy kártékony kódot tartalmazó alkalmazást telepítsen, melynek segítségével az elkövetők hozzáférhetnek az eszközön tárolt adatokhoz.

A támadás elsősorban Android-rendszert futtató eszközöket érint, melyeken települést követően az alkalmazás akár a netbank-applikációban tárolt adatokhoz is hozzáférhet.

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Vigyázz! Ha ilyen sms-t kapsz, töröld! – A csalók csomagküldő szolgáltatók nevében küldenek üzeneteket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.