Ha leroggyant kórházi berendezést fényképez, „megteszik a szükséges intézkedést” – tehát lecserélik, kijavítják?

Elképesztő tacepaoról látott napvilágot egy fotó: egy kórházban adták tudtára a látogatóknak és a betegeknek, hogy nehogy olyan képet kattintsanak, amin nem minden felel meg a 2019 egészségügyében elvárhatónak, mert az esetben „az intézmény megteszi a szükséges jogi lépéseket.”

Megköszönik és kicserélik?

Hol élünk? Azt gondolja a regnáló és annak kiszolgálói, hogy ha beperlik azokat, akik olyasmit vesznek észre és szóvá teszik, ami nem komilfó, attól elégséges lesz a magyar egészségügyi ellátás?

Két kórházból is kapott fotókat a 444.hu szerkesztősége olyan figyelmeztető feliratokról, melyek a fotózás tilalmáról szóltak. Egyik olvasó a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházból, míg másikuk a budapesti Nyírő Gyula Kórházból küldött egy képet, és mindkét képen ugyanaz a felirat látható.

fotó: 444.hu

A betegeknek és látogatónak szóló kiírás egyrészt figyelmeztet arra a tényre, hogy

az intézmény területén másokról csak a beleegyezésükkel készíthető bármiféle felvétel.

Ezzel még nincs is semmi gond,

nemcsak a törvények, de az általános jóérzés alapján is indokolható, miért nem szabad másokról a tudtuk és beleegyezésük nélkül fotókat készíteni egy kórházban.

Az érdekesebb rész a felirat második felében olvasható

„Az intézmény területén észlelt esetleges tárgyi hiányosságokat, annak mielőbbi kezelése érdekében elsődlegesen az intézmény vezetője részére kell jelezni. A betegellátás biztonságához fűződő közbizalom megőrzése érdekében, amennyiben a tárgyi feltételekről készített felvételek sértik az intézmény jó hírnevét, az intézmény megteszi a szükséges jogi lépéseket.”

 

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük