Hadházy Ákos: Bevonult-e a börtönbe Orbán vendéglátója?

Egyre ritkábban, de még mindig meg tudok lepődni a magyar állam egyes intézményeinek működésén. A büntetés-végrehajtásnál például néhány hete rájöttek, hogy személyes adat, valaki bevonult-e letölteni a jogerősen kiszabott büntetését.

A BVOP illetékese korábban még gond nélkül válaszolt,

mikor azt kérdeztem, Mengyi ‘Voldemort’ Rolandnak mikor kell börtönbe mennie. Aztán, mikor ebből hír lett, kitalálták, hogy ez bizony személyes adat, és azt már nem mondták meg, tényleg bevonult-e (egyébként igen).

A képen látható férfi Bocskai Péter, a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. korábbi igazgatója, akire még 2018-ban szabott ki két év letöltendőt a Debreceni Ítélőtábla, hűtlen kezelés és gazdasági csalás miatt.

A történet rém egyszerű:

a fideszes polgármester bizalmi embere – akihez a 2014-es kampányban még maga a miniszterelnök is betoppant, teljesen váratlanul, persze kamerával – úgy kötött szerződést egy vállalkozással földutak karbantartására, hogy tudta, a munkát nem fogják elvégezni. A részletek itt.

A történet ott kezd érdekes lenni,

hogy nyíregyházi barátaim szerint Bocskai Péter vidáman éli világát a városban, nem úgy tűnik, mintha börtönben lenne. Persze, tévedés mindig előfordulhat, ezért megkérdeztem hivatalosan a BVOP-tól. Ők azonban, mint korábban írtam, nemrégiben rájöttek, milyen fontos a személyes adatok védelme, és nem válaszoltak érdemben. Kár, pedig megnyugtathatták volna a magyarokat, hogy a törvény mindenkire vonatkozik…

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük