Hajnal Gabriella Klebelsberg-vezető fordítva ül a lovon – Nem az a gond, hogy kiderült a frankó, hanem, hogy megtörtént….

Érdekesek ezek a NER-kedvelt potentátok! Amikor kiderül róluk, vagy velük kapcsolatban a turpisság, akkor azonnal felhúzzák az oly kényes orrukat, és baloldali uszítást kiáltva kérik ki maguknak az éppen aktuális eset említését. Arról, hogy amit tettek minimum nem etikus, olykor törvénytelen, nem vesznek tudomást.

Most éppen Hajnal Gabriella háborog…..

Kiderült, hogy 1,7 millió forint „motivációs elismerést” kapott a Klebelsberg Központ vezetője, Hajnal Gabriella múlt év végén

– közölte Facebook-oldalán a Momentum országgyűlési képviselője. Tóth Endre szerint

a pénzt a saját költségvetésében keletkezett bérmegtakarítás terhére fizette ki az intézmény.

A politikus azt is írta, hogy

az elnök asszony nagyon nem boldog, hogy ez most kiderül.

Bepipultak….

A Klebelsberg Központ csütörtökön arról adott ki közleményt, hogy álláspontjuk szerint Tóth Endre

„jogszabálysértő módon tette nyilvánossá tankerületi vezetők személyes adatait”,

és

„a posztjában közölt valótlan állítások felsorakoztatása alkalmas lehet arra, hogy az intézményeket fenntartó tankerületi központok és az iskolák szembekerüljenek egymással”.

A központ azt is közölte, hogy

a motivációs juttatásoknak nincs közük a pedagógusok béréhez, mert egyik esetben kormánytisztviselői, másik esetben pedig közalkalmazotti státuszról van szó, amire külön szabályozás vonatkozik.

…és a közérdek?

A Momentum képviselője szerint ugyanakkor a tankerületi vezetők juttatásai közérdekű adatok,

„az adóforintjaink felhasználásának egy sajátos módja”,

így a nyilvánosság elől nem lehet elrejteni. A képviselő hozzátette, hogy senki nem akadna fenn azon, hogy az oktatásirányításban jutalmakat osztanak, ha tisztességesen keresnének a pedagógusok, nem lenne súlyos tanárhiány, és egyre javulnának a magyar diákok PISA teszteredményei.

Itt nem ez történt. Ezért is vannak ilyen erősen sértve igazságérzetükben a pedagógusok

– közölte a képviselő, aki szerint Hajnal Gabriellánál

„magasabb összegek is hullottak tankerületi igazgatók pénztárcáiba”.

A hozzászólások között találtuk….

“Összehasonlításképp: idén nálunk az óvónők éves karácsonyi vacsorájára sincs pénz. Nem plusz jutalom, csak egy nyomorult vacsora, amit az óvoda területén az utolsó nap este együtt megesznek. Szégyelje magát mindenki, aki szerint ez a némber megérdemelt ennyi pénzt a fizetésén felül!”

“Nem irigylem, mert a karma és más energiatörvények miatt ebből meglehetősen sokat fog gyógyszerekre költeni…”

“De jó, hogy közzétette. Naná hogy hallgatnának róla. Közben a pedagógusok hülyére dolgozzák magukat nem csak a tehetséges gyerekekért, hanem a hülye gyerekekért is. A Klébersberg “dolgozói” egy ingyenélő banda!”

“Ezek a tankerületi és a többi hasonszőrű gerinctelen seggnyaló közhatalomhoz kiválogatott jobbágy lelkületű tehetségtelen csicska-kötsögök megkapják a ZSOLDJUKAT az enyveskezű söpredékhatalomtól.”

Emlékeznek?