Kerítésen innen

Pofátlan jutalmazási gyakorlat a közoktatásban – Bejgli a pedagógusoknak, milliók a Klebelsberg központ vezetőinek

jutalmazás,

Tóth Endre momentumos oktatáspolitikus a párt parlamenti képviselője, még az év elején kikérte, hogy milyen évvégi jutalmazások voltak az egyes tankerületekben, vezetők és “vezetettek” tekintetében. A döbbenetesen szégyenletes és vérforraló gyakorlatról most számolt be közösségi oldalán.

Bejglitől a milliókig

Az év elején egy oktatásban dolgozó szakember hívta fel a figyelmemet a közoktatásban tapasztalható felháborítóan igazságtalan jutalmazási rendszerre. Míg a pedagógusok tavaly év végén semmilyen pénzbeli jutalmat nem kaptak (néhol két bejglit, vagy néhány ezres könyvutalványt), addig a Klebelsberg Központ és a tankerületek vezetői milliós motivációs elismerésben részesültek. Úgy tűnik, a tanárok motivációja nem igazán érdekli az oktatási vezetést, ellenben a tankerületek vezetők jólétére annál nagyobb a gondja- írja a képviselő posztja elején, majd miután ismerteti a rengeteg “kitett lábat2 amit át kellet ugraniuk, hogy végre megérkezzen a válasz így folytatja.

Lássuk hát, mit hozott tavaly a kormányzati Télapó a tankerületi vezetők csizmájába!

Úgy látszik, nagyon jól viselkedhettek, hiszen a Klebelsberg Központ 15 vezetője összesen 34 millió forintot kapott tavaly novemberben, ami azt jelenti, hogy fejenként közel bruttó 2,3 millió forintos motivációs elismerés landolt a tisztára suvickolt csizmáikban. Összesen a Klebelsberg Központ 15 vezetője mellett 77 további dolgozója kapott motivációs elismerést 2021 végén. A teljes gárda jutalmazásra összesen 97 millió forint jutott.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

Végezetül

Az azonban világosan látszik, hogy nagyon perverz logika mozgatja a közoktatás jutalmazási rendszerét: a gyermekek között dolgozó pedagógusok gyakorlatilag semmit sem kapnak, míg az irodában ülő tankerületi vezetés jutalmazása meglehetősen bőkezű. Pedig csak a motivált pedagógusoktól számíthatunk szívvel-lélekkel történő pedagógiai munkára. De a jelenlegi igazságtalan rendszer még a legelhivatottabbakat is demotiválja – fejeződik be a politikus bejegyzése.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Ugyanerről, kicsit másképpen

Friss!