A Soros-alapítványtól a Soros-tervig

Harminc fontos idézetet szedett össze a Magyar Nemzet a harmincéves Fidesz vezetőinek nyilatkozataiból.

1988

Az a politikai rendszer, amely nem hajlandó tárgyalni, amely nem hajlandó a társadalom megszerveződő erőivel tárgyalni, az csak önmagának tehet szemrehányást később, amikor rálőnek. […] Elzárkóznak a párbeszéd elől, lehetetlenné teszik, hogy azokat az indulatokat, amelyek fölgyülemlenek ebben a társadalomban, normális civil polgár módjára szerveződve levezessük. (Orbán Viktor)

1989

– Miből él?
– A Soros Alapítványtól havi tízezer forintos ösztöndíjat kapok, ehhez jön még a Századvég Kft.-től havonta öt–tízezer forint szerkesztői honorárium. (A HVG interjúja Orbán Viktorral)

1990

Szabad választásokra készülünk, de közben a kormányzó pártnak továbbra is tulajdonában vannak a megyei napilapok, amelyeket nem hajlandó visszaadni. (Orbán Viktor)

1991

A vállalkozó a saját pénzét teszi kockára, és a saját kockázatának felelősségét viseli. Egy honatya nem a saját pénzét, hanem az adófizetők pénzét, a köz pénzét teszi kockára, és a köz kockázatára játszik, nem pedig a sajátjára – mint egy vállalkozó. […] Megítélésünk szerint egy becsületes honatya a köz pénzével be nem látható kockázatra nem vállalkozhat. (Orbán Viktor)

1995

Szerintem Magyarország érdeke az, hogy két határozott erőcsoport váltógazdálkodására vagy együttműködésére épüljön a magyar politika. (Orbán Viktor)

1998

Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti, rajta kívül nincs más alternatíva? Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar. (Orbán Viktor)

További idézetek a Magyar Nemzet cikkében >>>

Kapcsolódó:

Orbán három éve még azt kérte az ENSZ-től, hogy vezessen be világkvótát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük