Hat évet kell várni egy bokaprotézisre!

Több mint 2000 napot kell várnia egy férfinek a bokaprotézis műtétre. A Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikája szerint ők mindent megtesznek azért, hogy a várakozási idő csökkenjen. Az egészségügyi szakjogász pedig azt mondta, a bokaprotézis műtét, az egy nagyon ritka műtét, ahol sokan várakoznak egyszerre.

„Egy erős csontkopás van benne, amit azt mondták, hogy egy implantátummal lehetne pótolni, tehát egy bokaprotézis kellene, aminek a várakozási ideje 6 év” – meséli Halápi János, akinek a kezelőlapján egészen pontosan az áll, hogy: amennyiben a műtét hamarabb elvégezhetővé válik, mint a jelenlegi 6 éves várólista, akkor arról értesítik.

Az egészségügyi szakjogász szerint a magyar egészségügy, meg a magyar gazdaság teljesítőképességének ez megfelel. A kérdés, hogy ez a betegeknek mennyire felel meg.

Az ATV Híradója megkereste a Semmelweis Egyetemet azzal a kéréssel, hogy mi okozza a hosszú várakozási időt. Válaszukban az áll: Bokaprotézis beültetést Magyarországon csak a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikája végeznek, ott pedig jelenleg több éves várakozási idővel lehet számolni, de ez betegek állapotától függően változhat, ugyanakkor ők mindent elkövetnek, hogy ez a várakozási idő csökkenjen.

(Forrás: atv.hu)

Kapcsolódó:

Brutális várólisták: szívműtétre is csaknem két évet kell várni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük