2019.04.26. Névnap: Ervin

Brutális várólisták: szívműtétre is csaknem két évet kell várni 0 118

műtéti várólistán

Majdnem 36 ezren várnak jelenleg Magyarországon valamilyen műtéti beavatkozásra. Van, aki legkorábban majd csak 2020 augusztusában részesülhet a szükséges ellátásban.

A szürkehályog műtétekre  például 11 474-en várakoznak. Az átlagos várakozási idő pedig 87 nap, de az Észak-Alföldön több mint 1600 olyan beteg van, akiknek 119 napot kell várniuk.

6088-an térdprotézis műtétre várnak, amire a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapja szerint 340 napot, tehát majdnem egy teljes évet kell várni. Az interneten fellelhető információk szerint egy évvel ezelőtt térdprotézisra még “csak” 295 napot kellett várni. A legrosszabb helyzet Észak-Magyarországon alakult ki, az itt élőknek ugyanis 571 napot kell várniuk a beavatkozásra.

A várakozási helyzet mégis a transzkatéteres szívbillentyű-beültetésnél a legrosszabb, itt 669 napot kell várni a műtétre. A várakozási idő ráadásul június végéhez képest 52 nappal nőtt. Összesen 306-an szerepelnek a várólistán.

Mindez megcáfolja Rétvári Bence, az EMMI államtitkára hazugságait, aki a parlamentben azt állította, hogy jelentősen csökkentek a várakozási idők.


(Forrás: mfor.hu)

Kapcsolódó:

Fidesz-reakció: mindent a zemberekért, csak a kórházi VIP-ellátásunkat nem!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × kettő =

Legfrissebb cikkeink

kosa

Mit tehet egy anya? Szereti a gyerekét és igyekszik mindent megtenni érte. Kósa mama csak teszi a dolgát, nem rá …

putyin-roszkomnadzot

Mindent kifejez az orosz médiahatóság sztálini időket idéző neve: a Roszkomnadzor. Félelmetes, és a kiadóknak, szerkesztőknek, újságíróknak van is okuk …

Cikket közölt a kormányzati hamis hír gyártó szennylap arról, hogy egy barátom és régi harcostársam a kizárásomat kezdeményezte az MSZP-ből. …

beteg-gyerek

Hihetetlen, hogy semmi nem üti át a magyar ingerküszöböt! Azzal hülyítjük magunkat, hogy jobb, ha kussolunk, legalább békén hagynak, közben …

Megosztás

Szerintem ez érdekelhet téged: Brutális várólisták: szívműtétre is csaknem két évet kell várni!
Kattints ide a cikkért: https://varosikurir.hu/muteti-varolista/