Kerítésen innenGyorshírKiemelt hírek

Fidesz-reakció: mindent a zemberekért, csak a kórházi VIP-ellátásunkat nem!

vip-korhaz

Minden Fidesz-megszólaló dicséri a világszínvonalúnak mondott magyar egészségügyet, de az ellenzéki javaslatot, miszerint amíg olyan a helyzet, amilyen, mondjanak le a képviselők VIP ellátásáról, csírájában elfojtották.

Miért nem kell nekik a “jó”?

Jelenleg a kiemelt állami vezetők egészségügyi ellátását a Honvédkórházban és a Semmelweis Egyetem klinikáján biztosítják. A kiemelt szolgáltatás a 2010 előtti kormányzati ciklusban megszűnt, az Orbán-kabinet 2011-ben döntött arról, hogy visszaállítja azt.

A parlament népjóléti bizottságának keddi ülésén Korózs Lajos, a testület szocialista elnöke ismertette azt az indítványt, amellyel több ellenzéki képviselővel együtt javasolták:

amíg a Honvédkórházban „hadiállapotok vannak”, illetve a lehetetlen körülmények miatt az ország nagy centrumaiban sorra állnak fel a sürgősségi osztályok vezetői, addig a miniszterek, államtitkárok, miniszteri megbízottak mondjanak le saját VIP-ellátásukról.

Rég nem látott aktivitás, de kinek is jár a VIP ellátás?

Kiemelt orvosi felügyeletre a kormány tagjai, az államtitkárok, a helyettes államtitkárok, a köztársasági elnök, a Köztársasági Elnöki Hivatal főigazgatója és igazgatói, az Országgyűlés elnöke, alelnökei és háznagya, az Országgyűlési Hivatala főigazgatója és igazgatói, a Kúria elnöke és helyettese, az Országos Bírósági Hivatal elnöke és helyettesei, a legfőbb ügyész és helyettesei, az Alkotmánybíróság elnöke, főtitkára, tagja, az alapvető jogok biztosa és helyettesei, az autonóm államigazgatási szervek elnökei és helyettesei, a kormánybiztosok, miniszterelnöki biztosok, miniszteri biztosok, kormányhivatalok vezetői, központi hivatalok vezetői, kormánymegbízottak és a miniszteri kabineteket vezető kabinetfőnökök jogosultak.

Mi is az pontosan?

  • egyágyas, tévés, külön fürdőszoba,
  • nyista várólista

Harc a jussért

Pesti Imre (Fidesz): tudják egyáltalán mennyi pénzről beszélnek? Feltehetően ezzel azt akarta aláhúzni, hogy pár tízmillió nem segít azon a helyzeten, amiben a magyar egészségügyet dagonyáztatják. Nem mellesleg összeget nem említett.

Molnár Ágnes (Fidesz): a politikusok VIP ellátását az ellátórendszer általános gondjaival összefüggésbe hozni, nem egyéb, mint demagógia.

Rig Lajos (Jobbik): a kormánypárti politikusok is például Tapolcán vegyék igénybe a sebészeti osztályt, ahol éppen a Fidesz szüntette meg a városi kórház aktív ellátóosztályait. Vagy ha tényleg olyan jó a humánerőforrás helyzet, ahogyan azt Molnár képviselő sugallta, akkor a politikusok nyugodtan mehetnek Ajkára is, ahonnan éppen a napokban távozik mind az öt intenzíves szakorvos, négy nővérrel együtt.

Kovács Sándor (Fidesz) egy olyan kórházban, ahol több ezer ember dolgozik, nem jelenthet gondot a politikusok VIP-ellátása. Szerinte ami most történik a bizottságban az nem egyéb, mint az ellenzék sajtónak szóló propagandamutatvány.

Végül….

A kormánypártok elvetették az ellenzéki indítványt, vagyis marad minden a régiben. Közszolga külön wc-n, sorállás nélkül kapja mindazt, ami az egyszerű halandónak nem jár. Ha esetleg ellenvetése lenne, a következő választáson élhet legközelebb demokratikus vétójával!

(forrás: nepszava.hu)

Orbán Viktor, Kásler Miklós és társai csak állami egészségügyi ellátást kaphassanak!

Az egészségügy betegségei – Sándor Mária újratöltve

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

http://varosikurir.hu/kaslert-semmibe-veve-egyenes-az-orban-ader-parosnal-mondott-le-az-egeszsegugyi-allamtitkar/

About Author

Szólj hozzá!