Sorting by

×

Hátha így megérted! Kemény szavakkal buzdít oltakozásra a Magyar Orvosi Kamara

Új adatokat osztott meg a Magyar Orvosi Kamara, ezzel ösztönöz a vírus elleni védekezés fenntartásában. „Vedd fel az oltást! Viselj maszkot! Vigyázz magadra!” – írják.

A Facebook-poszt szerint tavaly egész év során 460 hunyt el közúti balesetben.

fotó: MOK

A keddi adatok….

4588 új fertőzöttet igazoltak – derül ki a reggeli közleményből. Elhunyt 123 beteg, így az elhunytak száma 31 521 főre emelkedett. Az előző héthez képest jelentős emelkedést látunk az esetszámokban, egy nap alatt pedig több mint 500 fővel nőtt a kórházban kezeltek száma.

A ma reggel közölt esetszám a hétvégi és múlt hét végi esetszámokhoz képest alacsonynak tűnik, csakhogy a szokásos keddi adattal van dolgunk, ami a hétvége hatás miatt a járvány kezdete óta alacsonyabb, mint a korábbi napok adata. A keddi adatot ezért az előző heti adathoz kell hasonlítani,

Fontos elmondani, hogy a múlt hétvégi adatban alacsony volt a bázis a hosszú hétvége miatt, ennek ellenére egyértelmű, hogy a járvány gyorsuló ütemben terjed Magyarországon.

Szomorú hír, hogy a kórházban kezeltek száma meredeken emelkedik,

egy nap alatt több mint 500 ember került kórházba koronavírus-fertőzéssel. A kórházban kezeltek száma 4522 fő, tegnap ez a szám még 3980 fő volt.

Az elhunytak száma is gyorsan emelkedik,

123 beteg hunyt el az előző 24 órában koronavírus-fertőzésben, ilyen magas számot utoljára májusban, a harmadik hullám során láttunk.

Az látszik, hogy a jelenlegi járványhullám felfutása meghaladja a tavaly őszi felfutást, és a súlyos esetek száma is meredeken emelkedik. Amennyiben a jelenlegi trend fennmarad, akkor könnyen elérjük a tavalyi leterheltséget az egészségügyben.

Forrás

Kapcsolódó

 

Hátha így megérted! Kemény szavakkal buzdít oltakozásra a Magyar Orvosi Kamara

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.