Sorting by

×

Látogatási tilalom van minden kórházban! – Müller Cecília előkerült….

Érdekes, hogy Müller Cecíliának nem két héttel ezelőtt jutott eszébe, hogy intézkednie kellene, mert a kormány hathatós tömegrendezvényeinek is köszönhetően bőven benne vagyunk a negyedik covid-hullámban. Ha idejében ébred, felhívhatta volna az önfeledten menetelők, a vadászkiállítást megnézők és a focimeccseken örömködők figyelmét a veszélyre. De nem tette, amiért a felelősséget kell vállalnia. 

A betegek védelme és a járvány megfékezése érdekében az országos tisztifőorvos november 1-jétől látogatási tilalmat rendelt el Magyarország valamennyi fekvőbeteg szakellátást nyújtó intézményében.

Azért mert….

Müller Cecília határozatának indoklásában kifejti:

az új koronavírus okozta járvány negyedik hullámára és a fertőzött személyek számának növekedésére tekintettel, az egészségügyi ellátórendszer működőképességének megőrzése és folyamatos biztosítása érdekében járványügyi érdekből ismételten szükségessé vált a fekvőbeteg ellátó intézményekben a látogatási tilalom elrendelése.

A látogatási tilalom nem érinti a különösen méltányolandó eseteket, például a végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzást. A látogatási tilalom mellett a kiskorú, valamint az értelmi fogyatékossággal élő beteg mellett lehet szülője, törvényes képviselője, valamint a szülő nő mellett is folyamatosan tartózkodhat egy nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt.

Ezekben az esetekben a szolgáltató köteles megfelelő védőöltözetet biztosítani a látogatóknak. A látogatási tilalom november 1-jétől visszavonásig érvényes.

További szigorítások

Három intézkedést vezetnek be:

  • a cégek és a vállalkozások jogot kapnak arra, hogy előírják az oltást a munkavállalóik számára,
  • november 1-jétől kötelező lesz a maszkviselés a közösségi közlekedésen,
  • az egészségügyi intézményekben pedig látogatási tilalmat vezetnek be.

Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy az oltás ez egyetlen, ami védelmet nyújt, ahol magas az oltottak aránya, ott alacsony az elhunytaké. A magyar állam szintén munkáltató, ezért ott is széles körben elő fogják írni az oltási kötelezettséget. Az önkormányzatoknál a polgármesterek döntik el, hogy kötelezővé teszik-e az oltást. Újságírói kérdésre Gulyás Gergely azonban elismerte,

az Alkotmánybíróság még elkaszálhatja a kötelező munkahelyi oltást.

Forrás

Szalagavatókon mi a stájsz?

Hamarosan elkezdődik a szalagavatók szezonja a középiskolákban, amire az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) külön rendelkezést adott ki. Mivel a szalagavató bál speciális iskolai rendezvénynek minősül, nem vonatkozik rá a veszélyhelyzetben előírt szabályozás.

A diákok és tanárok korlátozás nélkül mehetnek az ünnepségre, azonban a szülők és családtagok csak védettségi igazolvánnyal

– közli az intézményeknek küldött levelében a minisztérium.

Mivel a tanárok és a diákok egyébként is találkoznak a mindennapokban, nekik ezért nincs szükségük védettségire a részvételhez – indokol az EMMI.

A külsős személyek (különösen szülők, testvérek, meghívott vendégek) esetében ugyanakkor Kásler Miklós indokoltnak látja annak a kormányrendeletnek alkalmazását, mely szerint

a zárt térben tartott rendezvényeken kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő 18. életévét be nem töltött személy vehet részt.

Forrás

 

Látogatási tilalom minden kórházban - Müller Cecília előkerült....

átver

Egy hozzászólás itt: “Látogatási tilalom van minden kórházban! – Müller Cecília előkerült….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.