Egyhetes a hír, hogy Havas Henrik könyvet írt Vona Gáborról. Nagy a habverés a mű körül hiszen már megjelenése előtt mindenkinek van véleménye róla.

Olvasatlanul is megosztó

Az Jobbik-szimpatizáns N1TV szólította meg a nemzet “tanár urát”, azt firtatva, miért érezte úgy, hogy Vona személye annyira érdekes, hogy könyvet érdemel.és , hogy az éca Havasé volt, mert

“érdekes figurának”

ismerte meg, aki akkor van elemében, amikor olyasmiről beszél, amiről nem nagyon szokott. Nagyjából ennyi az, amit Havas könyve ihletőjéről mondott, a továbbiakban magáról mesélt.

Megemlítette, hogy zsidó származású ismerősei szerint kár volt legitimálnia Vonát, de szerinte ez ostobaság, egy könyv, az csak könyv. Amikor a riporter szembesítette Deutsch Tamás róla idézett szavaival,:

“Havas Henrik Horn Gyula hóna alól Vona Gábor segglyukáig egy nagyon haladó liberális értelmiségi, szigorúan értékalapú útja a posztkomcsitól a szalonnáci néppártosodásig.”

Havas így reagált:

“megint be volt baszva szerintem. Lehet, hogy keverte az anyagot a piával, abszolút benne van. A Deutsch azért ennyire általában nem hülye. Az, hogy hat napig államtitkár voltam a Horn-kormányban, ez is jelzi, hogy mennyire lelkes híve voltam a szocialistáknak. Kit kérhetett volna meg Horn Gyula, hogy kommunikálja a Bokros-csomagot? […] Az pedig, hogy Vona Gábor segge lyuka? Te, Tomi, te idióta barom, hát olvasd már el a könyvet és ha még utána is ezt mondod, akkor üzend meg nekem. […] A prágai hős, istenem. […] Módosult tudatállapotában Deutsch Tamás ír egy baromságot és akkor mi van? Egyébként fel sem idegesítem magam.”

Mindezt az alábbi bejátszásban 24. perc környékén találja:

Ugyan erről másként: Magyarok! Itt az idő fusson ki merre lát, vagy…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét