Hende Csaba Panama-esete - átvitt(?)- és valós értelemben! - Városi Kurír

Sorting by

×

Hende Csaba Panama-esete – átvitt(?)- és valós értelemben!

A politikus egy konferencia miatt utazott Panamába, az ugytudjuk.hu szerint már napokkal az esemény előtt. Az Országgyűlés Sajtóirodája azt közölte: Hende Csaba több megbeszélésen is részt vett a konferencia előtti napokban.

Hirdetés

Egy hét Panamában egy másfél perces beszédért?

Egy hétre Panamába utazott Hende Csaba. A volt honvédelmi miniszter Parlamentary Intelligence-Security Forum tanácskozásán vett részt, ahol egy másfél perces beszédet mondott a hírszerzési biztonságról szóló nemzetközi tanácskozáson – írja az ugytudjuk.hu.

“Panama Cityben veszek részt a Parlamentary Intelligence-Security Forum ülésén. A szervezet idén őszi budapesti tanácskozását készítem elő, mint a Steering Committee tagja. Pénteken érkezem haza.”

-nyilatkozta a sajtó megkeresésére a szombathelyi választókerület fideszes parlamenti képviselője. A lap által közzétett videóról azt írják, hogy

az élő közvetítés húsz órájában másfél percet beszélt a magyar politikus.

Ugyanakkor voltak olyanok, akik online vettek részt a rendezvényen.

A hivatalos programot csupán két napon, június 29-én és 30-án tartják,

és a program szerint csak június 28. dátummal lehetett becsekkolni a hotelbe, Hende már napokkal előtte kiutazott Panamába. A küldöttségek ebben a hotelben szállnak meg:

varosikurir 132380e69a78c521b247a5e80d010a9e

 

Az Országgyűlés Sajtóirodája a lap megkeresésére azt írta:

“Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke a Robert Pittenger volt USA kongresszusi képviselő által 2014-ben életre hívott Parlamenti Hírszerzési-Biztonsági Fórum ülésére utazott ki, amelynek Irányító Bizottságába 2018 decemberében választották be. A tanácskozáson 30 országból 183 képviselő vesz részt. A delegáció június 26-án este érkezett meg, s bár a konferencia valóban június 29-30-án van, de 27-én már egy szűkkörű egyeztetésen vett részt Pittenger úr meghívására, a konferencia előadóival, szakértőkkel és képviselőkkel. Június 28-án este pedig Bill Cassidy szenátorral, német parlamenti képviselővel és számos előadóval találkozott. A delegáció július 1-jén részt vesz az Irányító Bizottság reggeli ülésén, és még aznap visszautazik Budapestre. Hende alelnök urat útjára elkísérte a Külügyi Igazgatóság igazgatóhelyettese és egy tolmács. A delegáció a szervezők által megadott szállodában (JW Marriott) szállt meg, amely a kísérő rendezvényeknek is helyszíne. A költségeket az Országgyűlés Hivatala állja”.

Kapcsolódó

 

hende

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.