A hétfői emberi jogi tüntetés elé - Városi Kurír

Sorting by

×

A hétfői emberi jogi tüntetés elé

Nem titok, hogy nem értek egyet a Fidesz “kormányzásával”, sőt undorodom tőle. Áll ez arra is, amit a szervezet a büntetőjoggal csinál. Az Orbán-uralom büntetőpolitikáját is a folyamatosan uszító propaganda napi, vagy hosszabb távú igényei határozzák meg: ezért a sok szigorítás.

Hirdetés

Jogalkotása olyan nyilvánvalóan és kihívóan megy szembe az európai trenddel, mint például oktatáspolitikája

Erről szól Bauer Tamás jegyzete – azaz erről és az ellenzék számára készített csapdáról. Arról, hogy az ellenzék még mindig nem mer elvi politikát folytatni a kényes vagy kényesnek látszó ügyekben. Megítélésem szerint ez vesztes pálya; és ha például a Jobbik az ehhez hasonló ügyekben a Fidesz mellé áll, netán még rá is licitál, az egész összefogás vállalhatatlanná válik. Az uszító szándék leplezetlenül nyilvánul meg a “fideszes proliknak” szánt szennylap, a Pesti Srácok munkatársának irományából.

Miről van szó?

Az eredeti javaslatra is érvényes, amit fentebb mondtam, de a kormánypárti módosítók igazi fasiszta törvényt formálnak belőle. A kormánypárti javaslatok a kultúrállam újabb fontos, lényegi elemeit veszik el az országtól. Alföldi Róbert szavaival:

visszavetnek minket a kőkorszakba.

Kultúrállamban a szexuális identitás és a szexuális bűnelkövetés összekapcsolása teljesen megengedhetetlen – egyszerűen azért, mert nincs semmilyen alapja

A gyermekek “védelme” nem indokolja az oktatás folyamatába való újabb durva beavatkozást, bizonyos ismeretek előli elzárást. Sőt kimondható: az ismeretekhez jutás megnehezítése, tiltása az eddigieknél kiszolgáltatottabbá teszi a fiatalokat. Elfogadhatatlan bizonyos jogok kormánykedvenc civilekhez delegálása. Maga a javaslat nyilvánvalóan terelő és uszító szandékú – ne az SZFE-törvény botrányos “alkotmánybírósági” elfogadásáról, ne az egyetemek elrablásáról, ne a Fudanról, és persze ne a fideszesített Balatonról, hasonlóktól beszéljünk.

Ne beszéljünk lényegi dolgokról, ne beszéljünk értelmesen: uszuljunk…

Ez a szándék.

És mégis: erről a javaslatról beszélni kell, ellene tiltakozni kell!

Mert beleillik a Fidesz általában kisebbségellenes politikájába. Jelen esetben a szexuális kisebbségekről van szó: az ő megbélyegzésüket célozza össze nem tartozó dolgok aljas szándékú összekapcsolása. Ez ellen kell tiltakozni, tüntetni. Mert Niemöllernek igaza volt:

“Mikor a nácik elvitték a kommunistákat, csendben maradtam, hisz nem voltam kommunista. (…)  Amikorra engem vittek el, nem maradt senki, aki tiltakozhatott volna….”

Tiltakozzunk hát, mert jogtipró, fasiszta szellemű “törvényt” készülnek elfogadni. Tiltakozzunk annyian, hogy megértsék: bukni fognak, e “törvényük” miatt is.

Ne bízzuk gyermekeinket a Fideszre…

 

jog

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.