Hogyan tolja a „pártatlan” Facebook Orbán szekerét a kiélezett választási harcban Pécsett?

Pécsett az oda semmilyen módon nem kötődő, pécsiségért havi 150 000 forint lakhatási támogatást felvevő Orbán báb, a Pécs Sport Nonprofit Zrt vezetőjét, a volt válogatott vízilabdás olimpikon Vári Attilát indítja a Fidesz a polgármesteri székért.

Az ellenzék túlnyomó része egyesült a pécsi illetőségű Péterffy Attila mögött.

A közvélemény kutatások szerint az utóbbinak jó esélye van. Pláne ha azt is nézzük, hogy az országgyűlési képviselő választáson az ellenzék által támogatott Mellár Tamás professzor is megverte a Fideszt.

Tudható, hogy Nyugat- Európában, az USA-ban a politika iránt érdeklődők 60-70 százaléka a Facebookról szerzik a híreket, információkat, onnan veszik a befolyásoló véleményeket. Ez nálunk is egyre inkább így van. Az ötven feletti generáció a fiatalok mellett a legnagyobb internet használó a városi lakosság körében. Ezt pontosan tudják Orbánék is, akik ezért nagy hangsúlyt helyeznek a közösségi háló használatára. Sok pénzt nyomnak a
Facebookba fizetett hirdetések, netes lapjaik útján, és fizetett trollok alkalmazásával. Persze a pénzt tőlünk lopják.

Jómagam nem vagyok politikus, a jogászi szakmámat többre becsülöm, de a Főmérnök rendszere a jogot is tönkreteszi teljesen.

Munkám mellett blogot tartottam fenn a Facebookon a saját nevemen. Nem én találtam ki, de egy internetes lap szerint én vagyok az egyik legismertebb pécsi blogger. Itt megjelentek a Városi Kurirban írt cikkeim saját posztban is. Ezen kívül humoros rajzokat, festményeket teszek közzé naponta. Meg többnyire Orfűről szóló természeti fotókat jelentettem meg sokak nagy örömére. Egészen eddig.

Történt ugyanis,hogy a Kurirban megjelent : Ki váltja le Orbánt? Az ellenzék te vagy! című írásomat is feltettem saját posztként is szokásomhoz híven. Mellékeltem egy karikatúrát, amin éppen Orbán hátsóját nyalják a rajzon. Egyszer csak megjelent egy Fidesz troll, és megjelölte egy lájkkal. Nem sokkal után jött az értesítés a Facebooktól, hogy tiltott szexuális tartalmat jelentettem meg, ezzel ismét szabályzatot sértettem, ezért 2019. október 30-ig minden közzétételtől eltiltanak. Még lájkolni se tudok, vagy a Messengeren üzenni.

Természetesen megpanaszoltam.

Később jött a válasz, hogy elnézést kérnek, valóban nem szexuális tilalomba ütköző kép, és ismét megjelent a cikk az oldalamon. Posztolni továbbra sem tudtam, noha maguk elismerték a hibájukat. Ezért kétszer ismét panaszt tettem az oldalam korlátozása miatt. A cikk múlt szombaton jelent meg, még napokkal ezután se tudok semmit feltenni. És ne hivatkozzon nekem senki ezután algoritmusra! Két panasz után! Megoldható lenne. Ha akarnák!

Szóval ne jöjjön azzal a Facebook, hogy ők az emberi jogok, a véleményszabadság oldalán állnak, annak kiemelkedő harcosai!

Ők is prostituáltak! Orbán pénzén, vagyis a mienken. Az én karikatúrámat ürügyül felhasználva, a választási harc hajrájában letiltották az egyik legismertebb ellenzéki bloggert Pécsett. Azóta se engednek megszólalni, noha kénytelenek voltak elismerni, hogy nem tettem közzé tiltott sexuális tartalmat.

A Facebook pontosan úgy viselkedik, mint Orbán. Ha valamiért oka van rá, akkor a saját szerződési feltételeit totálisan kiforgatva védi a saját érdekét. De ha a másik fél jogáról van szó, akkor gusztustalan módon lép át az embereken. De nem fogom be a pofámat azért sem.

Emlékszünk a 2018-as országgyűlési képviselői választások előtti hetekre.

Amikor esténként tíz percenként hirdetés formájában megjelentetett, gyűlölet-, és félelemkeltő, migráncsozó videók, posztok öntötték el az országot, amiktől jóérzésű ember rosszul is volt. Akkor a Facebook nem volt olyan kényes a saját elveire, szabályzatára, az emberi jogokra,a diszkrimináció tilalmára. Nyomták Orbán által fizetett szennyet.

Természetesen nem hiszem magamról, hogy én döntöm el a pécsi választást. De az tény, hogy kiélezett helyzetben akár egy tucatnyi szavazat is lehet sorsdöntő. Amire éppen egy elolvasott, véleményformáló cikk is rávezetheti a szavazókat. Szóval az Fb tehet egy szívességet nekem is! Orbánnak már tett. Nem is egyszer…

2 thoughts on “Hogyan tolja a „pártatlan” Facebook Orbán szekerét a kiélezett választási harcban Pécsett?

  • Tisztelt Uram , azzal a nevezetes rajzzal amihez az emlegetett illető fejének fotója van retusálva én is így jártam , jött az egy hónap bünti ! Sőt azóta előkaparták egy régi mémem commentjét (nem is volt friss az anyag) és elmeszeltek érte ! Az eredeti profilom eltiltása 05. hó 15.-től tart , azt sem tudom meddig és nem is látom a profilom azóta sem !

  • A Facebook siman elmehet az anyjaba! Bekes kozossegi oldalra egyszer csak berobbannak fidesz trollok, es az ottaniakat haborgatjak a hulye trollkodasaikkal, es eluzhetetlenek onnan! Mivel a profilombol es a posztjaimbol eleg markansak kitunik, hogy nem vagyok fidesz-barat, igy termeszetesen a jobboldalon futo ajalnlasokban feltunnek a szamomra hasonlo tipusu csoportok ajanlasai, hogy csatlakozzam hozzajuk. En nem vagyok radikalis egyaltalan, soha senkinek nem kivanom a halalat (de azert 60 ev Alcatrazt boven kivanok nekik egy nurnbergi tipusu nyilvanos per utan), szoval a jobboldalon olyan csoportok tunnek fel, hogy „Gyilkoljuk le az ellensegeinket”, meg „Akasztassal az onkenyuralom ellen” meg hasonlo nevu – szerintem kamu – oldalak, KEPEKKEL illusztralva (a kepeken gepfegyverek, fegyverek lathatoak, vagy eppen eroszakos kamuflazsba oltozott marconakkal). A csoportok neveiben sokszor benne van a „halal” „gyilkoljuk meg” stb. kifejezesek – kerdem en, EZT szo nelkul kepes hagyni ez a mocskos Facebook?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük