A Fidesz-invázió megtette hatását, bedurvultak az eltökélt szélsőjobbosok. Vona hiába “cukisodik”, a kemény mag kitart a Jobbik eddigi nézetei mellett.
[mnky_ads id=”3811″]

A Jobbik-tag nem változik

Vona Gábor mindent megtesz, hogy elfogadhatóvá színezze szélsőjobb pártját. Úgy tűnik, ez a társadalom széles rétegeiben lassan nyíló fülekre talál. Nem úgy a belső körökben.

Németh Szilárd – a tőle megszokott “jóindulattal”-  közösségi oldalán hívja fel a figyelmet, nehogy bedőljön a mézes-mázas szavaknak az ellenzék, nehogy összejöhessen a vágyott kormányváltás. Egyben felhívja a figyelmét a velejéig Jobbikos szavazóknak is, hogy vigyázzanak, mert a baloldal rájuk készül rontani. Vagyis: alkalmazza a jól bevált egymás ellen uszítást. És működik!

Az apropót egy kormányszócsőhöz eljuttatott levél adja, amit állítólag Pongrátz András írt, aki az 56-os események egyik főszereplőjének Pongrátz Gergelynek a  testvére. A felháborodott rokon kikéri magának, hogy Vona pártelnök és fivére kényképe egy “levegőt szívjon.”

“Amit Gergely bátyám mondott a Jobbik alakuló ülésén a fiataloknak, az a szellemiség nagyon messze van attól amit Vona Gábor ma művel. Gergely bátyám soha nem egyezne bele hogy kommunistákkal, vagy reform-kommunistákkal álljon össze a Jobbik a 2018-as választási győzelem érdekében. Teljesen kiábrándultam Jobbikból pedig minden erőmmel támogattam őket, ahogy Gergely Bátyám is. Ezen üzenetemmel egyúttal kérem, hogy Vona Gábor vegye le Pongrátz Gergely fényképét az elnöki irodájának faláról, és a fotó addig ne kerüljön vissza oda ameddig Vonához hasonló alakok vezetik a Jobbikot.”

A tesó nem áll meg itt, szerinte azoknak, akik – csak úgy mint neki – elegük van a Jobbik jelenlegi irányváltásából, – ha igazi a dolog, ha nem – azoknak egy irány járható: át kell lépni a Fideszbe, ami mégiscsak azt képviseli, amit egy szélsőjobbos elvárhat.

Érdekes!

Tehát  a Fidesz a felvállaltan szélsőjobboldali nézeteket hangoztató tömegpárt? Akkor Magyarország kormánya szélsőjobbos nézeteket vall csak azért, hogy néhány elvakult hívő rászavazzon? Vagy bensőjükből fakad a dolog?
[mnky_ads id=”3811″]
A legutóbbi Corvin-közi jobbikos megemlékezésről ezt  írja:

Az esemény  nemcsak azért volt szánalmas, mert esett az eső, hanem ezért, mert a gyér hallgatóság bizonyosságot adott a Jobbik hanyatlásáról, amiről Vona Gábor, és a párt jelenlegi vezetése tehet. A Fidesz megemlékezésén éppúgy esett, de a sok ezer esernyő megmutatta a kormánypárt egyre erősödő népszerüségét, és azt is igazolta, hogy mára nagyon sok egykori jobbikos pártolt át a Fidesz mellé és rá fog szavazni a jövő évi választáson

Idáig jutottunk! A Jobbik nem eléggé radikális, de mázli, hogy a Fidesz fejlődőképes.
[mnky_ads id=”3811″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét