Ideje, hogy a színházi élet is felnőjön az egészségügy színvonalára

Azt külön utálom, hogy még nyíltan harcolni sem mernek. Aki nem tetszik, annak a lába alá suttyomban törvénybe foglalt aknákat tesznek, és ártatlan képpel várják, mikor robban.

Vigyázat! Most helyezik el a törvény-aktákat!

A Klubrádió régen a bögyükben van. Legutóbb csak a bíróságnál érte el, hogy frekvenciához jusson. Nemrég a kétharmad -véletlenül csupa fideszesből- felállította az új Médiatanácsot (Emlékeztetőül: 2010 előtt paritásos, fele részben kormánypárti, fele részben ellenzéki delegáltakból álló médiatestületek voltak.) Az új Médiatanács dönt majd a Klubrádió jövőre lejáró frekvenciaengedélyéről. És hogy a bíróság ne köphessen a levesükbe: a nyáron egy salátatörvénybe bedugtak egy módosítást.

Ezentúl a frekvenciákról nem lesz határozat és indoklás,

amelyet a bíróságon meg lehet támadni, csak egy értesítést kell küldeniük az érintetteknek: az van neked, nem rádiód.

Bögyükben van

a szabad szellemű, páratlanul gazdag budapesti színházi élet is. Máté Gábort máris ki akarták rúgatni. Most jobbat találtak ki: egy készülő törvény szerint többé nem az önkormányzat dönt az igazgatói kinevezésekről, hanem a miniszternek lesz vétójoga. Megszűnne az alternatív színházak támogatása is.

Nagyon helyes. Régen várom, hogy Kásler miniszter döntsön a színházakról is. Ideje, hogy a színházi élet is felnőjön az egészségügy színvonalára.

Forrás

megoszt

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük