Sorting by

×

Bravó! Ilyen a XXl. századi, tájékozott magyar polgármester: az ellenzék „ne hurcolja be a településre a megosztó politikát”

Helyszín: Magyarország, jelenleg még az Európai Unió tagországa, az évszám: 2022. A regnáló megfogalmazásában “illiberális demokrácia” -aminek semmi köze a demokráciához- az érvényben lévő ideológia. Helyi sajátosság lehet, hogy némely közszolga -esetünkben polgármester- úgy értelmezik feladatát, hogy munkaköri leírásában szerepel “főnöke” -választói- tájékozottságát korlátozza.

Egy választókörzet fideszes polgijai a polgárok “tájékozottságért”

Csongrád-Csanád megyei 4-es választókörzetében a Fidesz jelöltje Lázár János, az ellenzéké Márki-Zay Péter, akik most először kerülnek egymással szemtől szembe egy választáson. A választókörzet polgármestereinek háromnegyede most egy nyilatkozatot írt alá, amelyben arra kérik az ellenzéki miniszterelnök-jelöltet, hogy

„ne hurcolja be a településeikre a megosztó politikát”, és leszögezik, hogy nem vesznek részt az ellenzék szervezte kampányeseményeken.

Csak a Fidesz? Egypártrendszer újratöltve?

A magyarcsanádi polgármester, Farkas János kezdeményezte nyilatkozatot az ellenzéki polgármesterek nem írták alá.

„Településeink a kormánynak köszönhetően fejlődnek, gyarapodnak, nincs szükségünk kioktatásra, lenézésre, legfőképpen szánalomra”

– mondta a nyilatkozat kiadását kezdeményező magyarcsanádi polgármester a sajtótájékoztatón, amelyről a makohirado.hu tudósított. A közös nyilatkozatot Ambrózfalva, Csanádalberti, Apátfalva, Földeák, Királyhegyes, Kövegy, Makó, Nagyér, Óföldeák, Székkutas, Kiszombor, Magyarcsanád, Maroslele, Nagylak és Pitvaros polgármesterei látták el aláírásukkal.

Azt is írják a levélben a polgármesterek, hogy

felelősséggel tartoznak a településeiken élőknek, hogy megvédjék őket az országos politika konfliktusaitól.

Végül azt azért leszögezik, hogy a választásokon győztesként kikerülő parlamenti képviselővel mindenképpen együttműködnek majd, hatékonyan, gyakorlatiasan és értéksemlegesen. Farkas János a nyilatkozatot -ígérete szerint- kedden postán adta fel Márki-Zay Péternek.

“Bátor kiállás”

Szeptemberben már volt példa arra, hogy roma szervezetek nyilvánították ki, hogy Lázár Jánost támogatják. Ekkor a makói romák önkormányzata tartott sajtótájékoztatót, hogy minden kétséget eloszlassanak a felől, hogy ők Lázár János mellett állnak. A sajtót azért hívták össze, mert elterjedt a hír a városban, hogy a romák az ellenzéket támogatják, ezt akarták sürgősen cáfolni.

Forrás

 

Bravó! Ilyen a XXl. századi, tájékozott magyar polgármester: az ellenzék „ne hurcolja be a településre a megosztó politikát”

átver

Egy hozzászólás itt: “Bravó! Ilyen a XXl. századi, tájékozott magyar polgármester: az ellenzék „ne hurcolja be a településre a megosztó politikát”

  • 2022.01.19 - 16:20
    Közvetlen hivatkozás

    A konfliktusoktól meg akarják védeni a lakosaikat, az inflációtól, korrupciótól, amivel a FIDESZ tönkreteszi az embereket, nem? Akadályozni akarják a választást, nem elég, hogy a tájékozódást szinte lehetetlenné teszik, hogy megfélemlítenek embereket, most már azt akarják ezek a ro….kok, hogy az emberek ne is tudják meg, mi az alternatíva? Mert az felkavarja őket? Mint annak idején, hogy a Föld gömbölyű? Istenem, hol élünk? Felkavarja a népet, hogy mást is választhatna? Ezeken a településeken talán tilos lesz szavazni is? Miféle emberek ezek? A középkorban élnek? Felfogják egyáltalán, hogy mekkora bűnt követnek el? Ha van pokol, oda fognak jutni.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.