Izzadunk, vagy elázunk? – Itt a legfrissebb időjárás-előrejelzés csütörtökre

Egyszóval: jó. Részletesebben: A hullámzó frontzóna Kárpát-medence fölötti szakasza szerdán feloszlott, csütörtökön már egyre inkább az anticiklon déli, délkeleti peremére kerülünk.

Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre

idojarasdelelott
Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre – Forrás: met.hu

Főként északnyugaton, északon fordulhatnak elő felhős időszakok, ott kisebb eső, záporeső, északkeleten zivatar is kialakulhat. A szél a Dunántúlon fokozatosan mérséklődik, míg az északkeleti megyékben még továbbra is számítani kell erős, a Zemplén térségében akár viharos széllökésekre.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre – Zivatar

Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre – Forrás: met.hu

Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra

Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre – Forrás: met.hu

A hőmérséklet hajnalban 14 és 20 fok között valószínű. Délután már inkább csak a délkeleti határvidéken alakulhat ki zápor, zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között alakul.

Helyzetkép a Balatonnál

forrás: met.hu

A mérsékelt (15-25 km/h) északias szelet kezdetben a nyugati medencében élénk (25-35 km/h) lökések kísérhetik. A délelőtt folyamán egyre többfelé északkelti irányba fordul a szél és a délután folyamán kissé ismét megélénkülhet (25-30 km/h). Változóan, időnként erősen felhős égboltra számíthatunk csapadék nélkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Balatonnál 26, 27, a Velencei-tónál 28 fok körül alakul. Késő este 21, 22 fok valószínű.

Forrás: MTI/ met.hu

megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük