Sorting by

×

Je suis Pumukli!

Keddi hír, hogy a kormány által gyermekvédelminek nevezett, homofób törvénymódosítás óta megnőtt a feljelentési kedv, és fél év alatt több mint 130 panasz érkezett a médiahatósághoz. A panaszokat benyújtók a homoszexualitás megjelenítésére vagy kiskorúak védelmére hivatkozva mószeroltak be különféle médiatartalmakat, például Pumukli meséjét.

A megvádoltak: Csipkerózsika, az Oroszlánkirály, a Mulan és a Pumukli

A nyáron elfogadott módosítások értelmében tilos a 18 éven aluliak számára pornográf, illetve a szexualitást öncélúan ábrázoló tartalmakat bemutatni, emellett tilos megjeleníteni, illetve „népszerűsíteni” „a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást”, ám erről még mindig nem derült ki pontosan, mit is értett rajta a jogalkotó.

A magyar állam fogaskerekei beindultak, a kormányhivatal 14 napig vizsgálta az ügyet, mire arra jutottak, hogy a beadvány nem elég alapos.

“Je suis Pumukli!

Gyerekként és felnőttként is Pumukli az egyik kedvenc mesefigurám, ráadásul kamaszkoromban Pumuklinak hívtak a barátaim, mert bár a hajam nem vörös volt, de kócos igencsak”

– kezdte bejegyzését Karácsony Gergely. “Mai hír, hogy a kormányhivatal két hétig megszakértette, hogy Pumukli nem veszélyes-e a gyerekekre, mert nem lehet tudni, hogy fiú-e vagy lány. Az a kormányhivatal, amelyik a járvány első hullámának drámai napjaiban többek között arra az álláspontra is jutott, hogy szakmaiatlan felvetés az idős embereket tesztelni mielőtt a kórházból az idősotthonba hazatérnek.

Édes hazám! Úgy remélem, hogy néhány hónap múlva már csak nevetni fogunk azokon a dolgokon, amiken most inkább sírni tudnék.

Kapcsolódó

 

Je suis Pumukli!

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.