Jézus Mária! – az ateizmus bekerül a Btk.-ba? 1 576

Jézus Mária! - az ateizmus bekerül a Btk.-ba?

Eddig felvállalható volt, ha valaki ateistaként fogta fel a világot és hitét nem rejtette véka alá, ám az újdonsült törvény értelmében, bűncselekmény nem hinni Istenben.


Lehúzott redőny mögött…

Egyiptomban, ha nem is volt problémamentes, de megengedett volt szuverén döntést hozni arról, hogy ki miben hisz, vagy nem hisz. Aki nyilvánosan felvállalja ateizmusát, az eddig is börtönbe kerülhetett “istenkáromlásért”, mint Karim al-Banna és Alber Saber, akiket három évre ítéltek, miután Facebookon közzétették, hogy ateisták. Mostantól azonban már ennyi sem kell majd hozzá – írja a fegyvertelen.blog.hu.

A portál értesülése szerint a kormány hivatalos nyilvántartása alapján mindössze 866 ateista él az országban, ami a közel 95 milliós lakosság mellett nem valószínű, becslések szerint egykétmillióan vannak istenben vagy istenekben nem hívő egyiptomiak.


Az új törvény ennél is tovább megy: kikerült belőle a “terjesztés”, egyszerűen istenben nem hinni büntethető bűncselekmény. Valószínűleg az ott élő ateisták egyszerűen nem vállalják föl világnézetüket a jövőben, még annyira sem, mint eddig tették.

Az indoklás talán még magánál a törvénynél is megdöbbentőbb: a hivatalos kommunikáció szerint

az ateizmus mentális bizonytalanságot és “perverziót”, például a homoszexualitást és a házasságtörést okoz.

Az országban közben épp  az LMBTQ közösség megfélemlítése folyik éppen, jelenleg legalább 34 ember van börtönben, és durván melegellenes törvény készül. Világszerte egyébként 13 olyan ország van, ahol halálbüntetéssel sújtják az ateizmust.


Egyiptpm megoldotta a problémának véltek ellehetetlenítését csakúgy, mint ahogy hazánkban is egy tollvonással, bocsánat, parlamenti szavazással szokták az ilyen eseteket orvosolni.

Hozunk rá egy törvény, és jó napot!

(forrás: fegyvertelen.blog; Patheos; Humen)

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

Hanks

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Kevesen gondolják, hogy a többi első látásra bonyolultnak tűnő dolognak, úgy a boldog …

brexit

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A hangos brexit-pártiak külön zárványként vannak Brüsszelben jelen. Nem nagyon érintkeznek senkivel, de …

bator

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A MÁV jó ötlettel állt elő, úgy döntöttek, hogy állomás-gondnokokat alkalmaz. A pici …

csizmadia

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Kálmán László nyelvész, közírói minőségében eleresztett egy posztot közösségi oldalán. Nem kötelező mindenben …

Pin It on Pinterest