Sorting by

×

Juszt László: egy úriember senkit nem bánt meg véletlenül….

Ahogy manapság, úgy a múltban sem volt kifizetődő dolog felkerülni Juszt László célszemélyeinek listájára. Ha valaki, vagy valami beküzdi magát a névsorba, biztos lehet afelől, hogy az egykori televíziós mindig rajta tartja a szemét és azonnal reagál, ahogy tette ezt most is Demeter Szilárd kapcsán.

A marosvásárhelyi Nemzeti Színház vezérigazgatója szerint

“az sem normális helyzet, hogy sokszor magyarországi „ellenzéki” körökben is azt hallják, hogy jönnek ide a demeterszilárdok, mert erdélyiek.”

Egyszer, s mindenkorra. Demeter Szilárddal nem az a baj, hogy erdélyi….

A baj az vele, hogy kulturálatlan, – saját bevallása szerint – utálja a színházat, listázza a magyar irodalmat, s a mai írótársadalmat. Ezt legfeljebb magánemberként tehetné meg, – az sem dicsőség – de semmiképpen nem miniszteri biztosként. Az ő erősen megkérdőjelezhető műveltsége – bárhogy erőlködik nem lehet és nem is lesz – általános mérce.

A nem is megkérdőjelezhető, hanem valahol a mélységben, ott is a bányász béka alatt tanyázó ízlése nem lehet egy országban – akár Romániában, akár Magyarországon – meghatározó.

Demeter szerint a

magyar baloldal semmiből sem tanult, de „szerencsére gyengült”. “Nem nagyon kell több bizonyíték: amikor csak tehetik, rárontanak a nemzetre. Itt tartunk most. Illetve még annyi történt, hogy mára Ujhelyiből újhülye lett.”

-szólt a kultúra felkent miniszteri biztosa.

Újhelyit nem védem. Meg tudja magát védeni….

De ezt a szerencsétlen miniszteri majmot – aki még ezzel a mondattal is csak plagizálni tudott – felvilágosítanám, hogy az általa emlegetett

 • baloldal – Kun Béla és a vörös hadsereg – foglalta vissza 1919-ben azokat a területeket, amelyeket a jobboldal vesztes háborúja után a románok elfoglaltak.
 • És nem a baloldal vitte bele a II. világháborúba sem a nemzetet.
 • Nem a baloldal dobta oda a magyar hadsereget a Donnál.
 • Nem a baloldal küldte különvonatokkal – extra gyorsasággal – többszázezer honfitársunkat gázkamrába sem.
 • És nem a baloldal teremtette meg azt a világtörténelmi helyzetet sem, aminek következtében “ideiglenesen itt állomásoztak” a szovjetek, annak minden következményével együtt.

Jut eszembe:

most sem a baloldal boltol az utódokkal. De ha ezzel sincs tisztában, akkor teljesen felesleges szót vesztegetni rá.

A plagizációra ellenben visszatérnék. A “nemzetére rárontó baloldal” sem ennek a csökött agyúnak a teljesítménye. Ezt először Orbán mondta Tusnádfürdőn, amikor azzal a kudarccal kellett szembenéznie, hogy a kettős állampolgárságról szóló – Fidesz által kezdeményezett – népszavazás érvénytelen lett. Másodszorra már meg sem próbálta. Kihagyva a népet, a “133 bátorral” szavaztatta meg.

Most vegyük olybá, hogy ide írtam a véleményem erről a szellemi sérültről………………………. De az olvasó miatt nem teszem. Pedig megtenném, mert egy úriember senkit nem bánt meg véletlenül.”

Forrás

Kapcsolódó

 

Juszt László: egy úriember senkit nem bánt meg véletlenül....

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Juszt László: egy úriember senkit nem bánt meg véletlenül….

 • 2022.02.10 - 07:24
  Közvetlen hivatkozás

  Megmondom: demeterszilárd O1G kreatúrája, mint olyan beleillik abba a sorba, amit O1G a normálisok pukkasztására emel magas pozícióba, hogy ezáltal is megmutassa, hogy ő ezt is megteheti. Ha már szilárd, mindjárt ott van némethszilárd, káslermiklós, tállaiandrás, rákayphilip, révészmáriusz, schmidt mária és pál, továbbá egy egész majomház.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.