Áder János köztársasági elnök alkotmányos jogával élve kijelölte a 2018-as parlamenti választás időpontját. Április 8-ra esett a választása, a rendszerváltást követő első szabad parlamenti választások második fordulójának 28. évfordulójára.
[mnky_ads id=”10551″]

Hejehujára fel!

Április 8-a sok mindenről nevezetes: ezen a napon született többek között François Villon, Laborfalvi Róza, Antall József, halt meg   Margaret Thatcher, a “Vaslady”, Eötvös Loránd, Leöwey Klára, Pablo Picasso, II. Rákóczi Ferenc. 2018-tól egy újabb fontos dátum köthető a naphoz: Magyarország jövőjének kezdete.
[mnky_ads id=”10552″]
Kálmán László nyelvész, közíró közösségi oldalán írta le a rá jellemző ironikus stílusban, neki mi jut eszébe a választás napjáról:

“Ki van írva a választás időpontja, egyetlen fontos dolguk van most már csak a pártoknak: az ünneplés megszervezése. Merthogy mindegyiknek lesz mit ünnepelnie, arról kezeskedem.

Az egyik _megugrotta_ az 5%-ot (illetve közös lista esetén a 10%-ot), a másik a 2%-ával messze felülmúlta a közvéleménykutatók előrejelzését, a harmadiknak meg csak sikerült egy csomó helyen több szavazatot szereznie a riválisánál. (Az mindegy, hogy melyik riválisánál, mindegyiknek mindenhol lesz elég, aki _ráindít_ a jelöltjére.)

Tételezem fel, buzgón keresik már a helyiséget (külön épület egyiknek se kell, ahhoz mindegyik túl kicsi), ahol van alkalmas sajtószoba, hátul sírószoba a listavezetőnek, és persze pár orgiára alkalmas szeparé.

És akármi történik is, mindenkit megnyugtatok: lesz hejehuja! Ha másban nem is, hát ebben mindegyiknek megvan a lehetősége, hogy túltegyen a másikon.”
[mnky_ads id=”10553″]

Áder, az okostojás

Bödőcs Ádere vs. Áder Ádere – Harc az élővilágért, mínusz ember

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét