Kerítésen innenKiemelt hírek

Kannabisz-legalizálással az utcai terjesztés ellen

kannabisz

A kannabisz liberalizációja a kormányzati újragondolás része, amelynek célja, hogy távol tartsa a felhasználókat az illegális piactól, jelentette be a luxemburgi kormány. A jogszabály értelmében a 18 év felettiek háztartásonként legfeljebb négy kannabisznövényt termeszthetnek legálisan személyes használatra.

Luxemburg lesz az első európai ország ahol legalizálják a drog gyártást

Az országban a felnőttek legfeljebb négy kannabisznövényt termeszthetnek otthonukban vagy kertjükben olyan törvények értelmében, amelyek révén ez lesz az első európai ország, amely legalizálja a kábítószer előállítását és fogyasztását. A luxemburgi kormány pénteki bejelentése állítólag alapvető változásokat hozott az ország rekreációs célú kannabiszhasználattal és -termesztéssel kapcsolatos megközelítésében, tekintettel arra, hogy  az eddigi a tilalom kudarcot vallott .

A jogszabály értelmében a 18 év felettiek háztartásonként legfeljebb négy kannabisznövényt termeszthetnek legálisan személyes használatra.

A vetőmagok kereskedelme a tetrahidrokannabinol (THC), a fő pszichoaktív összetevő mennyiségére vagy szintjére vonatkozó korlátozás nélkül is megengedett lesz.

Drogbutikok

A kormány azt mondta, hogy a vetőmagokat boltokban lehet majd vásárolni, importálni vagy online vásárolni. Szándék van a vetőmagok hazai kereskedelmi célú termelésének engedélyezésére is, de mind a nemzeti termelési láncra, mind az államilag szabályozott forgalmazásra vonatkozó terveket a Covid-világjárvány késleltette. Sam Tamson igazságügyi miniszter első lépésnek nevezte a hazai termelésről és fogyasztásról szóló törvény módosítását.

„Úgy gondoltuk, cselekednünk kell, problémánk van a kábítószerekkel, és a kannabisz a leggyakrabban használt kábítószer, amely az illegális piac nagy részét képezi (…) Azzal szeretnénk kezdeni, hogy megengedjük az embereknek, hogy otthon termeszthessék. Az ötlet az, hogy a fogyasztó nem kerül illegális helyzetbe, ha kannabiszt fogyaszt, és hogy nem támogatjuk az egész illegális láncot a termeléstől a szállításon át az értékesítésig, ahol sok nyomorúság van. Mindent meg akarunk tenni annak érdekében, hogy egyre jobban eltávolodjunk az illegális feketepiactól. ”

-mondta a miniszter.

Luxemburg, csak Európában úttörő

Luxemburg csatlakozik Kanadához, Uruguayhoz és 11 amerikai államhoz a kábítószerek ellenőrzéséről szóló ENSZ-egyezmény megszegésében, amely arra kötelezi az aláíró feleket, hogy „kizárólag orvosi és tudományos célokra korlátozzák a kábítószerek előállítását, gyártását, exportját, import-elosztását, kereskedelmét, foglalkoztatását és birtoklását. drogok”, beleértve a kannabiszt is. Uruguay lett a világ első országa, amely legális nemzeti marihuánapiacot hozott létre, amikor 2013-ban legalizálta a kábítószert, Kanada pedig 2018-ban követte a példát – írta meg a Guardian.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Ezzel szemben a magyar kormány:

Rétvári újabb “a baloldal ráront nemzetére” riposztja: a baloldal drogpolitikájával veszélynek tenné ki a magyarokat!

 

kannabisz

About Author

Szólj hozzá!