Rétvári újabb "a baloldal ráront nemzetére" riposztja: a baloldal drogpolitikájával veszélynek tenné ki a magyarokat! - Városi Kurír

Sorting by

×

Rétvári újabb “a baloldal ráront nemzetére” riposztja: a baloldal drogpolitikájával veszélynek tenné ki a magyarokat!

Fidesz-agyat megmozgató feladat lehet minden napra egy megfelelő baloldalalázó mondást beújítani, de a fiúk rendesen állják a sarat. Rövid időn belül a bukott “oltásellenesség” vádjától a “megrontják a bölcsis gyerekeinket”-en át eljutottunk a drogvádig. A valóban milliókat érintő alkoholizmusról csak nem beszélhetnek, mi lenne akkor a népszerűségükkel? 

Hirdetés

Fidesz: tessenek választani?

A nyár fokozott veszélyeket jelent a dizájnerdrogok terjedése szempontjából, ezért kiemelten fontos, hogy az eddig tiltólistán szereplő mintegy háromszáz anyag mellett kilenc új is felkerült a büntethető anyagok közé

– közölte Rétvári Bence, a KDNP alelnöke csütörtökön az MTI-vel.

A droglaborok és a bűnüldöző hatóságok között folyamatos a verseny, ezért fontos az új szerekre való gyors reagálás

– tette hozzá.

Rétvári: bezzeg mi….

A kormány célja, hogy a lehető leghatékonyabb módon előzze meg és szorítsa vissza a kábítószer-használatot – hangsúlyozta a kormánypárti politikus, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, rámutatva arra: a magyar büntető törvénykönyv határozott és szigorú fellépést biztosít a hatóságok számára a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elkövetőivel szemben.

Rétvári Bence kifejtette: Magyarországon 2015 óta a tiltott szerek listáját miniszteri rendelet határozza meg, így a hatóságok gyorsabban és rugalmasabban tudnak reagálni az újonnan megjelenő szerekre. A magyar szabályozás lényege, hogy

a tiltólistára nem a konkrét kábítószer kerül fel, hanem annak úgynevezett törzsképlete, ezáltal a későbbiekben forgalomba kerülő, de ugyanazon anyagot tartalmazó újabb változatok is automatikusan büntethetővé válnak.

Hozzátette, a büntetés mellett a megelőzésre is milliárdos összegeket fordít a kormány, hogy minél szélesebb körben hívja fel a figyelmet a kábítószerek káros hatásaira.

Nemcsak a nemzeti alaptantervnek része a kábítószerek okozta ártalmak bemutatása, de a gyermekvédelmi szakellátási intézmények, a gyermek- és ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszer is többletforrásokat kapott drogmegelőzési célból, illetve 2018 szeptemberétől bevezették az iskolai szociális segítést mint szolgáltatást – írta.

… és amiért az egész elhangzott!

“A kormány következetes drogpolitikájával ellentétben egyes baloldali politikusok és pártok drogliberalizációt ígérnek, dekriminalizálnák a kábítószereket. A baloldal ezen a téren is nagyobb veszélynek tenné ki a magyar embereket”

– fogalmazott Rétvári Bence.

Kapcsolódó

 

drog

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Rétvári újabb “a baloldal ráront nemzetére” riposztja: a baloldal drogpolitikájával veszélynek tenné ki a magyarokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.