Kiemelt hírekVoks 2022

Karácsony a hibás! Közlekedés dugók, ugyan már! – de mit gondol erről az elemző?

Egyre világosabban látszik, hogy a kormánypárt egyenlőre legalábbis Karácsony Gergelyt látja a legveszélyesebb miniszterelnök jelöltnek, így őt igyekeznek “lebontani”.  A fő csapásirány pedig nem más, mint bemutatni a főpolgármester alkalmatlanságát, még jelenlegi pozíciójára is, erre pedig a fővárosi dugóhelyzetet találják a legalkalmasabbnak.

 

Budapesten mindig is voltak és lesznek is dugók

Pulai András, a Publicus Intézet stratégiai igazgatója szerint a budapestiek nem gondolják, hogy a dugóhelyzet rosszabb lenne, mint korábban volt

„Az emberek azt szeretnék, ha Karácsony Gergely többet foglalkozna Budapest mindennapjaival, például a közlekedési dugók felszámolásával, mint miniszterelnöki ambíciói dédelgetésével”

– a fővárosi Fidesz így szeretné értelmezni a Publicus fintézet legutóbbi felmérését amelyben az intézet a bejelentett közlekedési intézkedésekről és az atlétikai vb megrendezéséről kérdezte az embereket. A közvélemény-kutatás a Népszava felkérésére készült.

Pulai András a témában az ATV hiradónak azt mondta:

“Pártpreferenciák mentén különülnek el a vélemények”

Ezt látszik alátámasztani Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

„Ez van, megint reggel, megint dugó”

Pedig a forgalom gyorsítása érdekében a főpolgármester több döntést is hozott, például alternatív útvonalak megnyitásáról vagy a lámpaprogram átállításáról.

Karácsony Gergely „dugófelszámolási” programja

A Publicus Intézet legújabb felméréséből az derül ki, hogy a jobboldalon is sok támogatója van Karácsony Gergely „dugófelszámolási” programjának. A válaszadók csaknem fele szerint a bejelentett közlekedési intézkedések segítik az autósokat. Jóllehet a városvezetésnek elsősorban az a célja, hogy a tömegközlekedésre csábítsa vissza az embereket.

Pulai András, a híradónknak azt mondta:

“a budapestiek nem gondolják, hogy a helyzet fundamentálisan rosszabb lenne, mint korábban volt.” (…) A fővárosiak tudják, hogy Budapesten voltak, vannak és valószínűleg lesznek is dugók”

– fogalmazott az elemző. Hozzátette továbbá, hogy a főpolgármester távlati céljaival – a zöldítéssel, az autós forgalom csökkentésével – az egyértelmű többség egyetért.

A fővárosi Fidesz-frakció írásos választ küldött híradónk megkeresésére. Szerintük a „a Publicus Intézet felmérése egyértelmű: az emberek azt szeretnék, ha Karácsony Gergely többet foglalkozna Budapest mindennapjaival, például a közlekedési dugók felszámolásával, mint miniszterelnöki ambíciói dédelgetésével”.

A Publicus az atlétikai VB sorsáról is megkérdezte az embereket

Ez a téma megosztóbbnak bizonyult. Karácsony Gergely azt mondta:

ő azt szeretné, ha az atlétikai világbajnokság és a Diákváros is megvalósulna.

A felmérésből az derült ki, hogy a kormánypártok szimpatizánsai inkább ellenzik a kilátásba helyezett fővárosi vétót, az ellenzék támogatói pedig éppen fordítva. A konfliktusról egyébként a megkérdezettek 73 százaléka hallott. Jelentős azonban a bizonytalanok aránya, a válaszadók 38, illetve 36 százaléka nem tudott állást foglalni az igen, illetve a nem mellett.

Végig olvasva a kutatást, az emberben megerősödik az a vélemény, hogy a Fidesz-t egyáltalán nem érdekli “mi van a papíron” ők bármit képesek a saját  szájuk íze szerint értelmezni. a gond ( terv?) az, hogy ezzel továbbra is megtévesztik a választóikat, és a bizonytalanok egy részét is.

Kapcsolódó

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Karácsony
illusztráció: V.K.

About Author

Szólj hozzá!