Karácsony Gergely: a kormányoldal hazudozik, mint az állat!

Karácsony Gergely hétfőn az ATV Start-ban nyilatkozott Veiszer Alindának a fővárosi vírushelyzetről, a védekezés jelen állapotáról, a kormányoldal és Budapest közti üzengetésről.

A a főváros és a kormány vitájáról az idősek otthona ügyében azt gondolja:

“a kormányoldal elkezdett hazudni, mint az állat! Mi  meg nyilvánosságra hoztunk dokumentumokat, ami ezeket a hazugságokat cáfolja.”

 

Az Origo 04.16-án megjelent cikkében vádolta meg Budapest önkormányzatát azzal, hogy

március huszadikától kezdődően hetekig nem volt főállású orvos a Pesti úti Idősek Otthonában, pont abban az időszakban, amikor már lázas és felső légúti megbetegedések voltak az intézményben, melyek a koronavírus-megbetegedés első tünetei.

Karácsony elmondta, hogy a Pesti úti Idősek Otthona -mely a fővárosi járvány egyik epicentrumának számít- háziorvosának nem felmondtak, hanem fertőzötten fekszik otthon és természetesen gondoskodtak a helyettesítéséről.

Kötelező maszkviselés, de miért 04.27-től?

Karácsony Gergelyék végre eldöntötték, hogy a koronavírus terjedésének egyik melegágyát, a közösségi közlekedés használatát új feltételhez kötik. Ahogy Európa több nagyvárosában, úgy Budapesten is kötelező lesz (!) a maszk, de legalábbis valamilyen textil viselése a száj előtt, ami lehet egy sál is. Ahogy a főpolgármester elmondta, végre véget ért a maszk viseléséről szóló szakmai vita, melynek végeredménye az, hogy

ha mindenki óvja a másikat a maszkkal, azzal magunkat is óvjuk.

Fontos döntés született, de a megdöbbentő kérdés az,

miért várnak a bevezetéssel még egy hetet?

Karácsony Gergely addig megkéri a vírust, hogy járjon helyben? A viccet félretéve: Karácsonynak is tudnia kell, -és alighanem tudja is- hogy a vészhelyzetek gyors döntéseket is igényelnek, sálja pedig mindenkinek van otthon!

Színház volt, van, lesz!

A főpolgármester a beszélgetés végén igyekezett megnyugtatni a kulturális szféra, köztük a színházak képviselőit. Elmondta, hogy nem készülnek működési költségeik megnyirbálására. Arról is beszélt, hogy természetesen kiszámíthatatlan, hogy meddig és mennyi veszteségük lesz ezeknek az intézményeknek. A járvány végén sem várható, hogy az emberek első dolga lesz például színházjegyeket vásárolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük