Kötelező lesz maszkot viselni a BKK járatain!

Karácsony Gergely főpolgármester szerint indokolt a szigorítás Budapesten, ezért elrendelte, hogy a BKK járataira csak valamilyen arcot eltakaró kendővel, sállal vagy maszkkal lehet felszállni április 27-től.

Április 27-től

Nem csak Orbán Viktor miniszterelnök, hanem Karácsony Gergely főpolgármester szerint is indokolt a szigorítás Budapesten, ezért elrendelte, hogy a BKK járataira csak valamilyen arcot eltakaró kendővel, sállal vagy maszkkal lehet felszállni április 27-től – tudta meg a hvg.hu. A döntéssel a kerületi polgármesterek is egyetértettek.

Karácsony Gergely a hétvégére ismét lezárja a Margit-szigetet 9-20 óra között, és a III. kerülettel egyeztetve az Óbudai Szigetet és a Római-partot. Húsvétkor is hasonló döntést hozott, igaz, akkor a Margit-sziget este 10-ig volt lezárva.

A maszk – vagy valamilyen kendő – előírása nem egyedi:

  • Bécsben április 13-tól kötelező ebben felszállni a tömegközlekedésre.
  • Székesfehérvár fideszes polgármestere, Cser-Palkovics András ennél szigorúbb intézkedéseket hozott, a hétvégre kötelezővé tette a maszkviselést a közterületen.

Tudomásunk szerint ilyen a fővárosban nem merült fel.

“Egyetértek a miniszterelnökkel, mondom is már ideje, hogy Budapestre különleges szabályoknak kell vonatkozniuk. Hiszen nem kell ahhoz infektológusnak lenni, hogy tudjuk: mindenhol a világon a nagyvárosokban van fokozott kockázat, Budapest tehát a járvány szempontjából is különleges hely”

– közölte a főpolgásmester pénteken.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük